Cîțu: M-a mâhnit declarația lui Orban. Să se implice mai mult în campania de vaccinare. Săgeți și către USR PLUS

Data actualizării: Data publicării:
Florin Cîțu pe un hol din Parlament.
Florin Cîțu spune că este „mâhnit” de declarația lui Orban despre ratarea țintei de vaccinare. Foto: Inquam Photos / Dumitru Matiu

Florin Cîțu a comentat marți seara la Digi24 declarația lui Ludovic Orban despre ratarea țintei de vaccinare. Premierul se arată „mâhnit” de afirmațiile șefului Camerei Deputaților și spune că ar fi vrut să vadă o mai mare implicare a acestuia în campania de vaccinare. Cîțu trimite săgeți și către partenerii de guvernare de la USR PLUS, care s-ar fi implicat târziu în această campanie „care salvează vieți”, și îi transmite lui Vlad Voiculescu ca în loc să critice guvernul, mai bine să se implice mai mult pentru a crește numărul celor vaccinați.

Florin Cîțu: Acestea nu sunt ținte și nu sunt obiectivele unei guvernări. Sunt estimări care au venit după discuțiile cu specialiștii. Am auzit declarația domnului Orban și m-a mâhnit această declarație. Aș fi vrut de fapt să aud mai mult despre ce a făcut domnul Ludovic Orban pentru campania de vaccinare. Ce resurse a folosit în PNL pentru campania de vaccinare, unde, cât s-a implicat ca președinte al PNL în campania de vaccinare. Asta aș fi vrut să văd.

M-a mâhnit declarația. Aș fi vrut să văd mai multe exemple despre cum a reușit... nu știu... printr-o campanie să facă să se vaccineze o sută de mii, două sute de mii de persoane. Astea sunt mesaje pe care vreau să le văd la liderii politici de astăzi din România. Nu mă aștept de la PSD. PSD-ul atacă campania de vaccinare, este în opoziție, nu l-am văzut pe domnul Ciolacu să meargă într-un centru de vaccinare să susțină vaccinarea. Dar mă așteptam de la președintele celui mai mare partid din coaliția de guvernare să susțină campania de vaccinare.

De asta spun, în loc să aruncăm tot felul de informații în spațiul public, să venim și să susținem campania de vaccinare. Îmi pare bine că domnul Barna a spus că vrea să se întâlnească cu Patriarhul. Foarte bine. Eu m-am văzut cu toate cultele, de două, trei ori. Era bine să o facem mai demult. E bine și acum.

„Eu cred că ajunge ca PSD-ul să critice guvernul, nu e nevoie nici de PNL, nici de USR să critice acest guvern”

Vaccinarea nu este obligatorie în România, de aceea puterea exemplului este foarte importantă. De aceea mă aștept de la liderii politici, de la orice partid, să vină să susțină campania de vaccinare. Este ușor să critici, să stai deoparte și să spui că nu s-a întâmplat, dar trebuie să te gândești că atunci când critici, este vorba despre o campanie care salvează vieți. Nu este orice campanie.

Despre comentariile domnului Voiculescu, care înțeleg că este acum președinte, ceva, la USR București. Ca orice lider politic îl provoc să arate cum susține campania de vaccinare, ce face în fiecare zi pentru a susține campania de vaccinare.

Este mesajul meu pentru toți liderii politici. E foarte ușor să critici. Și PSD-ul critică. Eu cred că ajunge ca PSD-ul să critice acest guvern, nu e nevoie nici de PNL, nici de USR să critice acest guvern. Din contră. PNL și USR ar trebui să vină cu soluții pentru a susține campania de vaccinare. ȘI PSD-ul trebuie să vină cu soluții pentru campania de vaccinare, pentru că, repet, această campanie de vaccinare este a noastră, a românilor, și este despre noi. Nu are nicio legătură cu culoarea politică sau cu guvernul.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri