Ciucă, despre scandalul Rareș Bogdan-Aurescu: Am discutat cu amândoi. Se va rezolva în BPN

Data publicării:
BUCURESTI - BIROUL POLITIC NATIONAL PNL - CONFERINTA DE PRESA - 30 IAN 2023
Nicolae Ciucă și Rareș Bogdan. Foto: INQUAM Photos/Sabin Cîrstoveanu

Premierul Nicolae Ciucă a declarat miercuri că a discutat cu ministrul de Externe Bogdan Aurescu şi cu europarlamentarul Rareş Bogdan cu privire la disputa şi schimbul de replici pe care l-au avut în spaţiul public. „Fiecare au atribuții importante”.

„Am discutat şi cu domnul Bogdan Aurescu şi cu domnul Rareş Bogdan. Fiecare au atribuţii foarte importante. Domnul Bogdan Aurescu în ansamblul problemelor care fac obiectul tuturor sarcinilor pe care le avem la nivelul Guvernului pentru diplomaţia românească şi domnul Rareş Bogdan e liderul grupului românesc în PPE. Şi partea aceasta de expunere în public am convenit cu toţii că o discutăm în Biroul Politic Naţional. Ca atare, tot ce avem de discutat se va rezolva în BPN al PNL”, a declarat Nicolae Ciucă.

Anterior declarațiilor făcute de premier, surse politice au declarat că Ciucă a discutat atât cu Rareș Bogdan cât și cu Bogdan Aurescu, informându-i că primul va rămâne la Bruxelles, unde este europarlamentar, iar celălalt nu va fi schimbat din funcție, așa cum își dorește gruparea Bogdan-Bode din PNL. 

Subiectul va fi luat în discuție la următoarea ședință a BPN al partidului, după ce Pavel Popescu și Dan Motreanu i s-au alăturat lui Rareș Bogdan în contestarea publică a ministrului de externe.  Și secretarul general al PNL, Lucian Bode, a anunțat, marți, că disputa va fi tranșată în interiorul partidului, criticând expunerea problemelor interne în presă. 

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri