Exclusiv Coliban, despre ancheta DNA în cazul viceprimarului USR din Brașov: Ce i se reproșează? Faptul că a dat o hrubă nefolosită unui ONG

Data actualizării: Data publicării:
ID176737_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Primarul Brașovului, Allen Coliban, a declarat că acuzațiile procurorilor DNA față de viceprimarul USR al Brașovului, Flavia Boghiu, sunt că „a dat o hrubă nefolosită, o catacombă, unui ONG să realizeze un muzeu”. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul Brașovului, Allen Coliban, a declarat, miercuri, la „Jurnalul de Seară” de la Digi24, în cadrul „Săptămânii Primarilor”, că acuzațiile procurorilor DNA față de viceprimarul USR al Brașovului, Flavia Boghiu, sunt că „a dat o hrubă nefolosită, o catacombă, unui ONG să realizeze un muzeu”. El argumentează că, pe de cealaltă parte, „avem toate cazurile prezentate în perioada recentă la nivel național: portbagaje pline cu bani, oameni care folosesc avioane private să se ducă să mănânce caviar în insula Capri, iar asta dintr-o mită din bani publici”.

„Flavia este nevinovată. Sunt convins că justiția va face clar acest lucru. Din păcate, un astfel de demers, de a căuta dreptatea, durează foarte mult timp. Este trist că se suprapune un astfel de subiect fix înainte de o campanie electorală. 

Singurul lucru pe care pot să-l spun și care este evident, haideți să ne gândim ce înseamnă anchetele acestea, ce înseamnă faptele de corupție, ce i se reproșează. Pe de o parte, avem toate cazurile prezentate în perioada recentă la nivel național: portbagaje pline cu bani, oameni care folosesc avioane private să se ducă să mănânce caviar în insula Capri, iar asta dintr-o mită din bani publici. Deci sunt oameni care au băgat mâna în buzunarul public și au luat pentru ei bani. 

Ce i se reproșează Flaviei? Faptul că a dat o hrubă nefolosită, o catacombă, unui ONG să realizeze un muzeu. Cred că pentru orice român, orice om care se uită rațional la cele două talere ale justiției, e clar unde este dreptatea și care sunt soluțiile. 

Nu a dat catacomba, este învinuirea care i se aduce. Pentru că, în fapt, nu avea nici măcar atribuțiile gestionării patrimoniului, aparțineau celorlalți viceprimari. Toate actele și toate semnăturile și inclusiv gestiunea fizică, cheile nu stau la viceprimar. 

Prin urmare, ori că ne place ori că nu ne place, este o manevră și o acțiune cu miză politică, cea de față. 

Când discutăm despre corupție, reformă, asanarea morală a clasei politice, pe de o parte avem oameni politici în funcție care fac trafic de influență, care iau mită, care fură din banul public, pe de altă parte un muzeu în care și administrația dar și cei care l-au organizat sunt învinuiți că au încălcat legea și că există această învinuire de abuz în serviciu. 

Este o informație care are deja 3 ani vechime. Eu chiar pledez și mizez că justiția, prin toate pârghiile și instrumentele ei, va face cât mai repede curat și lumină în astfel de cazuri. Pentru că și noi ne bazăm pe Justiție să arătăm tot ceea ce s-a întâmplat, toată prăduiala de la Brașov. 

Avem un dosar cu o licitație trucată, cu caiet de sarcini făcut de cel care a câștigat licitația, cu o miză de 120 de milioane, dat către organele de anchetă de 3 ani de zile. Încă nu am aflat nimic. Sunt lucruri care trebuie să fie reliefate și pusă lumina asupra lor de către justiție și am toată încrederea că se va întâmpla acest lucru”, a afirmat primarul Allen Coliban. 

Viceprimarul USR al Braşovului, Flavia Boghiu, şi şeful Serviciului Administrarea Patrimoniului din cadrul Primăriei sunt urmăriţi penal de DNA pentru abuz în serviciu, după ce ar fi permis unei asociaţii să folosească imobilul „Catacombe Braşov”, fără aprobarea Consiliului Local, potrivit unui comunicat al instituției.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri