Buzăul a votat unirea cu Republica Moldova

Data actualizării: Data publicării:
buzau declaratie unire republica moldova_fb constantin toma (4) crop

Cei 23 de consilieri locali din cadrul Consiliului Local Municipal Buzău au votat joi, în unanimitate, o declaraţie politică de unire cu Republica Moldova, relatează Agerpres.

buzau declaratie unire republica moldova_fb constantin toma (4)
Foto: Constantin Toma

Iniţiativa aparţine primarului municipiului Buzău, Constantin Toma, care a precizat că este vorba de o „unire simbolică, fără efecte juridice”.

„În anul sărbătoririi Centenarului României Mari, peste o sută de primari din Republica Moldova au declarat unirea cu România şi, de aceea, este o datorie de onoare să le răspundem printr-un gest similar, mai ales că preşedintele Consiliului de Miniştri de acum o sută de ani al României a fost un buzoian, Alexandru Marghiloman”, a declarat, la finalul şedinţei extraordinare, primarul Constantin Toma.

Potrivit sursei citate, unirea cu Basarabia de acum o sută de ani a fost realizată de elite cu sprijinul tuturor locuitorilor din fosta provincie românească.

„De această dată, unirea se face de jos în sus şi am dorit să nu ratăm un moment istoric atât de important, căci mai devreme sau mai târziu unirea Republicii Moldova cu patria-mamă se va înfăptui”, se mai arată în declarația de unire.

Constantin Toma a mai spus că pe 17 martie a.c la Sala Sporturilor din Buzău va avea loc un concert de muzică populară românească intitulat "Din suflet românesc", un duplex Buzău-Chişinău, la care sunt aşteptaţi şi primarii unionişti din Republica Moldova.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri