Crin Antonescu: Marionetele propagandei lui Traian Băsescu să decidă dacă mai vor în partid

Data publicării:
26012013 20m 20antonescu 20tariceanu-45917

Liderul PNL, Crin Antonescu, s-a declarat „mâhnit” de declarațiile publice ale fostului președinte al partidului, senatorul Călin Popescu Tăriceanu, referitoare la procesul de desemnare a candidatului la alegerile prezidențiale, precizând că acestea sunt de natură să afecteze imaginea partidului și sunt în concordanță cu ceea ce adversari politici doresc să audă.

Sunt mâhnit să văd că oameni cu experiență politică, cu un statut demn de respect și oameni tratați ca atare pe scena politică și în Partidul Național Liberal nu înțeleg nici unde suntem, nici ce avem de făcut, nici ce așteaptă cetățenii acestei țări pentru care și în numele cărora și cu votul cărora facem politică”, a comentat Crin Antonescu.

Potrivit liderului PNL, candidatul la alegerile prezidențiale din partea USL a fost stabilit în luna aprilie a anului trecut, în persoana sa, și este o candidatură recunoscută de partenerii politici, o candidatură de care opinia publică a luat act, care a intrat în conștiința opiniei publice și care nu a ridicat semne de întrebare în ceea ce privește potențialul de a câștiga.

Cum lucrează adversarii politici, în opinia liderului PNL

În opinia liderului liberal, această chestiune a fost tranșată în partid și în cadrul Uniunii Social Democrate, dar a cerut convocarea congresului extraordinar pentru a discuta problemele ridicate de membrii PNL.

„Mi se pare însă cu totul și cu totul întristător faptul că cineva, care, din motive pe care nu le comentez, nu candidează la congres, nu a candidiat pentru un post de ministru, pentru că miniștrii nu au fost numiți de mine, (...) care nu a candidat la conducerea unui grup parlamentar. (...) pare întristător deci ca cineva care nu folosește circuite competiționale ale partidului, care nu folosește discuțiile deschise și permanente din toate forurile partidului în care este membru pentru a putea propune, pentru a putea critica, a putea candida, face declarații de natură evident să afecteze poziția Partidului Național Liberal, imaginea PNL și imaginea Uniunii Social Liberale”, a declarat Crin Antonescu, în cadrul unei conferințe de presă.

„Pentru că în fond ce avem noi? După succesul extraordinar pe care această construcție politică l-a avut la alegeri locale, la alegeri parlamentare, avem o regrupare disperată a adversarilor noștri politicii în încercarea post alegeri pentru a dezbina Uniunea Social Liberală și de a inocula electoratului, atât cât poate convinge această propagandă și acești adversari politici, ideea că USL nu va rezista, ideea că partidele din USL vor ajunge la conflicte fundamentale, ideea că partenerii din USL nu-și vor ține cuvântul, ideea că USL nu are de fapt candidat la președinție sau are, dar mai vedem noi. Nu se poate, la experiența politică a unui om ca domnul Tăriceanu, nu se poate să nu înțelegi că este jenant ca deja în repetate rândur să vii să spui ceea ce spun și ceea ce vor să audă adversarii acesti partid”, a subliniat liderul PNL.

Crin Antonescu a precizat că la congresul extraordinar se vor putea lua în discuție toate problemele sau propunerile ridicate de membri și a subliniat că nu împărtășește varianta excluderii lui Călin Popescu – Tăriceanu din partid, dar nu poate accepta ca cineva să calce în picioare, să irosească munca a zeci de mii de liberali, care au construit actualul statut și statură a partidului.

„Nu am și nu am avut niciodată sentimentul că există ceva ce nu putem discuta, propune sau decide în PNL. Am însă convingerea și am avut-o întotdeauna că nu ne putem bate joc de munca a mii și mii de colegi, că nu ne putem bate joc de numele acestui partid și că aceia dintre noi care au ajuns în situația de marionete ale propagandei lui Traian Băsescu trebuie să decidă dacă mai doresc să continue să facă parte, să reprezinte și să servească PNL. Decizia este a lor, decizia nu a fost și nu poate fi, decât în cazuri de forță majoră, una administrativă”, a subliniat liderul liberal.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri