Cristian Ghinea, încurajat de un vicepremier să candideze

Data actualizării: Data publicării:
cristian ghinea, ministrul fondurilor europene_gov.ro

Ministrul Fondurilor Europene a negociat cu partidul condus de Nicuşor Dan pentru a candida la parlamentare. Cristian Ghinea susţine că va lua o decizie în următoarele două săptămâni şi că sunt şi alţi miniştri care pot face pasul. Liderul USR a dezvăluit că pe lista Uniunii Salvaţi România se pot regăsi cinci sau şase miniştri. Cristian Ghinea este încurajat de vicepremierul Costin Borc.

Cristian Ghinea susţine că în două săptămâni va decide dacă va pleca din Guvern pentru a candida la parlamentare.

Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene: „Vă confirm faptul că au existat discuţii cu Uniunea Salvaţi România. Este un partid care într-un mod absolut remarcabil spune că acest Guvern a făcut lucruri bune care ar trebui să continue”.

Reacţia ministrului vine la numai o zi după ce Nicuşor Dan a dezvăluit că discută cu cinci sau şase miniştri pentru parlamentare.

Nicuşor Dan, preşedintele USR: „Am nominalizat trei persoane care se încadrează în tipul de oameni pe care îi aşteptăm, care spuneam noi că se potrivesc cu ce aşteptăm noi la USR. I-am nominalizat pe Vlad Voiculescu, pe domnul Ghinea şi pe Dacian Cioloş”.

În urmă cu o lună, ministrul Fondurilor Europene vorbea pentru prima dată deschis despre posibila sa implicare în politică: „Şi atunci nu pot să neg că aş putea, că aş dori să existe o formulă de a continua. Pe de altă parte, dacă nu se întâmplă sunt foarte liniştit, mai am şi eu timp să citesc o carte. Dar, şi vreau să fiu foarte clar în ceea ce spun, nu este decizia mea, este decizia premierului Dacian Cioloş, suntem o echipă şi nu o să fac un pas de capul meu singur”.

Intenţiile politice ale lui Cristian Ghinea sunt încurajate şi de vicepremierul Costin Borc.

Costin Borc, ministru al Economiei și vicepremier: „Foarte bine că miniștrii vor să candideze, eu cred că dacă ne-am făcut treaba bine sau cei care și-au făcut treaba bine sunt probabil un atu pentru una sau alta din formațiunile politice”.

Premierul Dacian Cioloş le-a cerut miniştrilor care vor să candideze să-şi dea demisia din Guvern.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri