Cum a ajuns AUR să conducă prima ședință în Parlament și să ignore regulile de protecție

Data actualizării: Data publicării:
Președintele AUR, George Simion, în plenul Camerei Deputaților
Copreședintele AUR, George Simion, în plenul Camerei Deputaților. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Prima ședință a Camerei Deputaților este condusă de Lucian Feodorov, deputat AUR, asistat de patru secretari de ședință, doi secretari de la AUR, unul de la PSD și unul de la USR. Chiar în momentul în care, de la tribuna președintelui Camerei Deputaților, Feodorov citea regulamentul ședinței, acesta și-a tras masca sub bărbie. 

Lucian Feodorov are 78 de ani și este cel mai în vârstă deputat. Este fost subprefect al județului Botoșani în perioada CDR, până în 2000, și a fost ales deputat pe listele AUR în județul Botoșani. 

aur sedinta cdep
Decanul de vârstă, Lucian Feodorov, deputat AUR, conduce ședința Camerei Deputaților. Acesta își ține masca de protecție sub bărbie. Foto: Captură transmisiune live Camera Deputaților.

Potrivit regulamentului Parlamentului, prima ședință a Camerei Deputaților și a Senatului este condusă de decanul de vârstă.

Articolul 2, din Regulamentul Camerei Deputaților:

„Până la alegerea Biroului permanent lucrările Camerei Deputaților sunt conduse de cel mai în vârstă deputat, în calitate de preşedinte de vârstă, asistat de cei mai tineri 4 deputați, în calitate de secretari.”

Regulile de protecția sanitară au fost ignorate și de senatoarea AUR, Diana Șoșoacă, care nu a purtat masca în plenul Senatului.

diana sosoaca- inq ganea - Copy
Diana Șoșoacă, prima zi la Senat: în direct pe Facebook, cu ie și fără mască. Foto: Inquam Photos / George Călin

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri