D. Cioloş, la Digi24: Reţeaua de aprozare e o idee comunistă. Dragnea se interesa de subvenţii din interes

Data actualizării: Data publicării:
Normal Life Resumes In The Paris District Of Barbes
FOTO: Getty Images

Reţeaua de aprozare e o idee comunistă, a declarat la Digi24 liderul PLUS, Dacian Cioloş. El a subliniat că producători agricoli din România au nevoie de sprijin pentru a-şi promova produsele, dar prin alte mijloace, despre care a menţionat că PLUS le are în programul politic. Totodată, el a subliniat că Liviu Dragnea se interesa de subvenţii la tomate sau la carnea de porc atunci când a avut un interes direct.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică la Călăraşi că ar trebui refăcută reţeaua de aprozare, astfel încât românii nu să nu mai fie obligaţi să mănănce "toate E-urile" şi a pledat pentru ca România să nu mai exporte materie primă, cum ar fi grâul, ca să importe napolitane.

Reţeaua de aprozare este o abordare comunistă. Producătorii agricoli au nevoie de sprijin pentru a-şi comercializa produsele, dar nu în magazinele de stat, sunt alte mijloace. Dacă o fac în magazinele de stat, ele vor stabili preţul, nu piaţa.

Avem nevoie de asta, dar nu prin reţeaua de magazine de stat, ci printr-o reţea pe care să o creeze producătorii. Ei trebuie ajutaţi printr - un pachet de măsuri pe care noi îl avem în pachetul politic.

Avem măsuri din 2016, de politică fiscală, de încurajare, care trebuie realizate ca facilităţi, legate de norme sanitar-veterinare.

Ar mai trebui pentru aceste forme asociative să aibă asistenţă tehnică din partea unor experţi specialişti în marketing, să îi ajute să îşi vândă produsele în restaurante, pieţe.

E nevoie de modificăr în legislaţia de achiziţii publice, pentru încurajarea de achiziţii de produse locale. Pot fi dezvoltate platformele online.

Nu să faci aprozare comuniste, tot ale lor!

Dragnea insista când daţi subventiile pentru tomate, pentru porc, apoi să aflu că Dragnea are seră în care produce tomate, că fiul lui Dragnea are feemă de porci. De-aia se dădeau de ceasul morţii când dăm subvenţiile la timp. După ce ne-am făcut treaba în 2016, evident că Daea le dă la timp”.

Citiși și:

Cioloș, la Digi24: Atacul la Kovesi e e singura acțiune vizibilă la nivel european a președinției României a UE

Dacian Cioloș: „Acolo sunt adevărații români patrioți - cei care trimit bani acasă și care nu pleacă capul în fața PSD”

Dacian Cioloș, la Digi24: PSD confundă majoritatea cu ideea de a subordona tot

D. Cioloş, replică la Digi24 pentru liderul PSD: Liviule, nu ţine! Întreb unde sunt foştii securişti trecuţi la PSD

Ce i-a spus lui Dacian Cioloș primarul PSD de la Bacău

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri