Dan Barna, despre scrisoarea lui Giuliani: Așteptăm cu înfrigurare scrisoarea frizerului domnului Trump

Data actualizării: Data publicării:
dan barna

Dan Barna afirmă, luni, că scrisoarea trimisă de avocatul lui Donald Trump, Rudolph Giuliani, este un „lobby bine plătit” și care nu exprimă poziția SUA. Președintele USR a adăugat, ironic, că președintele Klaus Iohannis urmează să mai primească mesaje din partea frizerului lui Donald Trump.

usr dan barna agerpres
Foto: Agerpres

Farmecul discret al lobby-ului bine plătit. Am văzut că Președintele Iohannis a primit o scrisoare de la Rudolph Giuliani, în prezent avocat al lui Donald Trump. Scrisoarea pare dictată de Liviu Dragnea cu câteva inserții fine de la deontologii Antenei 3. Este evident produsul unui serviciu de lobby. Un avocat, chiar și al Președintelui Trump nu are nici o competență și nici o atribuție în politica externă și în datul cu părerea despre asta”, afirmă Dan Barna, președintele USR, într-un mesaj pe Facebook.

Liderul USR adaugă că „poziția SUA a fost în repetate rânduri exprimată de mesajele Departamentului de stat și ale Ambasadei SUA la București și au fost în sens perfect contrar direcției pe care o imprimă dictarea din România semnată de domnul Giuliani”.

„Sunt convins că Președintele Iohannis așteaptă cu îngrijorare mesajele devastatoare care urmează probabil să vină de la frizerul și apoi de la bucătarul lui Donald Trump criticând activitatea domnului Augustin Lazăr. Înțeleg că scrisoarea a fost transmisă și domnului Dragnea. Este remarcabilul profesionalism american în care pui și clientul în copie ca să îi arăți că ai livrat...”, mai arată Dan Barna.

Rudolph Giuliani, avocatul lui Donald Trump, fost procuror federal și fost primar al New York a transmis o scrisoare președintelui Klaus Iohannis și altor oficiali români în care cere verificarea protocoalelor Parchet General-SRI și stoparea presiunile asupra judecătorilor.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri