Dăncilă spune că PSD nu va vota un eventual Guvern Orban 2. Dacă pică și la al doilea vot, Iohannis ar putea declanșa anticipate

Data actualizării: Data publicării:
dancilaaaa

Premierul Viorica Dăncilă afirmă că PSD nu va vota un eventual Guvern Orban 2, în cazul în care premierul desemnat, Ludovic Orban nu va reușit să treacă guvernul, iar președintele îl va desemna tot pe el pentru a aduna o majoritate, potrivit Mediafax.

Premierul Viorica Dăncilă a fost întrebată, duminică, de jurnaliști, dacă PSD va vota un Guvern Orban 2, în cazul în care Ludovic Orban nu va primi votul de încredere, iar președintele îl va desemna tot pe el să formeze Guvernul.

„Membrii PSD din Parlamentul României nu se vor prezenta la vot. Așa cum șase formațiuni politice au strâns o majoritate pentru a dărâma un guvern, tot cele șase formațiuni politice trebuie să dea dovadă de responsabilitate și să voteze un nou guvern. Noi nu putem să votăm un guvern, să girăm un guvern despre care nu știm ce decizii va lua. Dacă ia decizii împotriva oamenilor? Dacă nu mai măresc pensiile? Dacă disponibilizează oamenii? (...) Așa cum președintele României s-a implicat și a dărâmat un guvern, a acționat politic și a încălcat Constituția României, același președinte trebuie să găsească soluții pentru oameni”, a spus Viorica Dăncilă.

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat că a stabilit mai multe strategii pentru a combate un boicot din partea senatorilor și deputaților PSD, dar şi pentru a mobiliza parlamentarii. „Este stare de necesitate”, a apreciat liderul liberal afirmând că săptămâna viitoare România va avea guvern.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri