Sari la conținut
News Alert

De ce a râs Dragnea cu Iohannis la Cotroceni

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a spus că atmosfera de la ceremonia de depunere a jurământului de la Palatul Cotroceni a fost mai relaxată pentru că i-a povestit preşedintelui Klaus Iohannis o glumă pe care o făcuse ministrul Sevil Shhaideh, care are „un simţ al umorului extraordinar de dezvoltat”. Dragnea a povestit că ministrul Dezvoltării glumise pe seama faptului că premierul Sorin Grindeanu va fi „încadrat” în guvern de două femei, ea şi vicepremierul Graţiela Gavrilescu, potrivit News.ro.

170403_COTROCENI_INVESTIRE_05_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Întrebat ce a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis la ceremonia de depunere a jurământului de la Palatul Cotroceni, în condiţiile în care amândoi păreau amuzaţi, liderul PSD a spus că i-a povestit şefului statului o glumă pe care a făcut-o Sevil Shhaideh.

O să dau în vileag cine a fost cauza acestei stări. Sevil Shhaideh care, dincolo de faptul că este un foarte bun ministru şi un om foarte muncitor, are un simţ al umorului extraordinar de dezvoltat şi îi spunea premierului când doamna Graţiela Gavrilescu aştepta să depună jurământul, i-a spus premierului Grindeanu «să vedem cum o să fiţi dumneavoastră, domnule prim-ministru, pentru prima dată în istoria României încadrat de două femei». De aici au început tot felul de glume; ea spunea că sunt două fete foarte tinere, foarte subţiri şi care dau foarte bine în poză. Când s-a apropiat preşedintele, le-am spus că o să-i spun preşedintelui şi i-am zis şi preşedintelui”, a povestit preşedintele PSD.

El a mai spus că acest moment nu are nicio legătură cu relaţia sa cu preşedintele Klaus Iohannis.

Asta a fost tot, nu are nicio legătură cu mine şi preşedintele Klaus Iohannis care poate să fie tensionată, poate să nu fie tensionată, depinde de modul cum vede dumnealui lucrurile”, a conchis Liviu Dragnea.

Preşedintele Klaus Iohannis nu a ţinut un discurs public la ceremonia de depunere a jurmământului de către miniştrii Graţiela Gavrilescu şi Viorel Ilie, el stând doar de vorbă câteva zeci de secunde cu preşedintele PSD Liviu Dragnea şi cu premierul Sorin Grindeanu.

După ce miniştrii Gavrilescu şi Ilie au depus jurământul, consilierul de stat Gheorghe Angelescu a anunţat că ceremonia s-a încheiat. Preşedintele a mers să le strângă mâna preşedinţilor celor două Camere şi miniştrilor prezenţi la ceremonie, vorbind câteva zeci de secunde cu Sorin Grindeanu, care a părut amuzat.

Iohannis a schimbat câteva cuvinte şi cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea. Ajuns în dreptul jurnaliştilor, preşedintele le-a spus: „Astăzi numai vă salut”. După care a revenit la Dragnea, cu care a mai vorbit puţin.

Preşedintele a părăsit apoi sala, însă preşedinţii Camerelor şi miniştrii au mai zăbovit câteva minute în Sala Unirii de la Palatul Cotroceni.

De obicei, la astfel de ceremonii, şeful statului susţine un scurt discurs, ceea ce nu s-a mai întâmplat cu această ocazie.

Noul ministru al Mediului, Graţiela Gavrilescu, şi noul ministru delegat pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, au depus jurământul ca membri ai Guvernului.