Sari la conținut

Dezvăluirile lui Marian Oprișan. Cine ar fi fost premier și șef la SRI dacă ieșea Ponta președinte

Președintele PSD Vrancea Marian Oprișan lansează un nou atac la adresa fostului său coleg de partid Victor Ponta. Îl acuză că ar fi în spatele „statului paralel” și că avea o înțelegere înainte de alegerile prezidențiale din 2016 cu fostul președinte Traian Băsescu și cu George Maior, pe atunci șef al SRI. Oprișan ajunge chiar să spună că îi pare bine că alegerile prezidențiale au fost câștigate de Klaus Iohannis și nu de Victor Ponta, care candida din partea PSD.

Planul era următorul: ca după plecarea lui Traian Băsescu de la președinție, ca să nu aibă cine să-i ceară socoteală pentru fărădelegile pe care le-a făcut, să ajungă sistemul condus de Victor Ponta – Victor Ponta-președintele României, George Maior-premier, Gabriel Oprea-șeful SRI”, a spus Marian Oprișan.

Faptul că nu le-a ieșit planul și că poporul român este mult mai inteligent și Ponta n-a ajuns președintele României – slavă Domnului – și a ajuns președintele României altcineva, care până în momentul de față a demonstrat că poate fi un bun mediator, astăzi nu mai sunt posibile abuzurile care au fost posibile în momentul în care Victor Ponta era prim-ministru și când el a jucat un rol foarte important în construcția sistemului paralel și în construcția acelor legi care pe unii procurori i-a avantajat în așa fel încât să comită abuzuri”, a adăugat președintele PSD Vrancea.

El a continuat criticile la adresa fostului președinte al PSD, spunând că este „un procuror ratat, pentru că dacă era procuror serios, ar fi fost procuror și în ziua de astăzi”.

El este cel care, de fapt, împreună cu Traian Băsescu și cu George Maior, au construit statul de tip ticălos în România, permițând unora dintre procurorii și judecătorii din România să facă abuzuri și să regleze conturi politice în România”, a mai spus Marian Oprișan.

El mai spune că aceștia au vrut să „scape de Liviu Dragnea într-un mod absolut oribil” și „i-au inventat procesul cu referendumul, în urma căruia Liviu Dragnea a fost condamnat într-un proces politic, pe nedrept, la doi ani cu suspendare”.

Nu este primul atac de acest fel la adresa lui Victor Ponta. Oprișan spunea săptămâna trecută, la Antena3, că Victor Ponta a devenit chiar președintele PSD cu ajutorul lui Traian Băsescu și al lui George Maior.