Exclusiv Dominic Fritz: Comasarea alegerilor este un teatru politic ieftin pentru care nimeni nu și-a luat bilete

Data publicării:
fritz timisoara
Primarul Dominic Fritz. INQUAM PHOTOS/Virgil Simonescu

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a declarat la Jurnalul de Seară de la Digi24 că inițiativa comasării alegerilor este "un teatru politic ieftin pentru care nimeni nu și-a luat bilete", în contextul în care vineri, 9 februarie, vor fi exact 4 luni până la primele alegeri și românii încă nu știu dacă vor avea "unul sau cinci buletine de vot". Edilul a mai explicat că acest teatru servește coaliției pentru a distrage atenția de la adevăratele probleme ale românilor, precum inflația, suprataxarea sau dezastrul din sănătate și educație. Tot în acest context, el a afirmat că PNL și PSD nu respectă românii, în condițiile în care discuțiile despre comasare ar fi trebuit să aibă loc acum un an, nu cu patru luni înainte de alegeri. "Este evident că singurul argument care contează pentru PNL și PSD este să nu-și piardă job-ul domnul Ciucă și PNL, cu ajutorul biciului primarilor, să aibă un scor mai bun decât ar merita", a mai precizat Fritz.

"Este un teatru politic ieftin, pentru care nimeni nu și-a luat bilete. Am văzut că au amânat decizia azi. E halucinant că mâine, 9 februarie, vor fi exact 4 luni până la alegeri și încă nu știm dacă vom avea unul sau cinci buletine de vot. Și asta ne prezintă o coaliție care spune că e garantul stabilității și predictibilității. Se pare că nici măcar nu știu dacă vor să voteze primarii și consiliile locale în 4 luni și motivul pentru acest teatru este să aibă rațiune să vorbim noi despre altceva, pentru că nu ma întrebați acum de suprataxare, de creșterea taxelor și impozitelor, nu mă întrebați cum românii fac față inflației, despre dezastrul din sănătate și educație. Nu vorbim despre aceste lucruri cu adevărat relevante despre români, ci vorbim despre ce deal (înțelegere - n.red.) ar mai putea face, cine a aflat pe surse că Ciolacu, Ciucă, cine vrea ce, asta arată lipsa de respect a coaliției pentru români și adevăratele probleme pe care le avem și lipsa de creativitate ți soluții a acestor partide, pentru că un lucru e clar - oricare ar fi argumentele pentru comasare, ar fi trebuit să avem discuția acum un an, nu cu patru luni înainte de alegeri.

Este evident că singurul argument care contează pentru PNL și PSD este să nu-și piardă job-ul domnul Ciucă și PNL, cu ajutorul biciului primarilor, să aibă un scor mai bun decât ar merita, după dezastrul de la guvernare și după ce a devenit partidul de dreapta care odată a făcut două campanii prezidențiale în care președintele a spus să fie votat, ca să nu vină PSD la putere.

Este o acțiune de frică a PNL. PSD ajută pentru că speră să primească cât de multe în schimb, dar, cu siguranță, nu este ceva făcut în favoarea românilor. Este un cinism care va întoarce și mai mulți români împotriva PSD-PNL, care va crește și mai mult partidele extremiste, de aceea avem nevoie de o alternativă reală, iar alternativa este Alianța Dreapta Unită", a declarat Dominic Fritz la Digi24.

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri