Sari la conținut

Dragnea: Șerban Nicolae își va retrage amendamentele

Liviu Dragnea tocmai a anunţat că a vorbit cu senatorul Şerban Nicolae şi că acesta îşi va retrage amendamentele la Legea graţierii. Conforma acestora, vor beneficia de graţiere inclusiv persoanele condamnate pentru fapte de corupţie.

dragnea

În urmă cu câteva zile acesta a declarat însă că Liviu Dragnea a vorbit în nume personal atunci când a spus că nu este de acord cu amendamentele sale, nu în calitate de lider al partidului. Totodată, Nicolae a afirmat că nu mai e ca pe vremuri, „cu opinia unică ce emana de la partid şi de la conducătorul iubit”.

A porni de la premiza că toţi trebuie să avem o opinie publică, aşa cum era pe vremuri, cu opinia unică ce emana de la partid şi de la conducătorul iubit... Mie mi se pare că este o perioadă de mult depăşită. Din punctul meu de vedere, dreptul la opinie este un lucru firesc, mai ales în Parlament, acolo unde se propun dezbateri”, a declarat Şerban Nicolae.

Şerban Nicolae a precizat că nu îşi va retrage amendamentele, chiar dacă partidul i-o va cere, deoarece au fost depuse în calitatea sa de senator, nu de lider al grupului parlamentar din Senat.

Nu se pune o asemenea problemă şi nici nu cred că partidul se va întruni ca să-mi ceară să-mi retrag nişte amendamente. Cel mult poate decide să le respingă, parlamentarii PSD să nu susţină (…) Am văzut foarte multe speculaţii pe tema asta, deşi e destul de greu, pentru că avalanşa de inepţii este inepuizabilă şi mi-e foarte greu să tot găsesc argumente, să tot explic de ce oamenii sunt fie foarte proşti, fie foarte ticăloşi. Nu am făcut nicio propunere în calitate de lider PSD, nicio propunere în calitate de preşedinte de comisie, ci în calitate de senator. (...) Imaginaţia unora e foarte bogată, probabil că au foarte mult timp la dispoziţie”, a mai spus liderul senatorilor PSD.

Şerban Nicolae, a depus, pe 6 martie, un amendament la proiectul de lege privind graţierea, aflat în dezbatere în Comisia juridică de la Senat, prin care condamnaţii pentru luare şi dare de mită, trafic de influenţă şi abuz în serviciu pot fi graţiaţi. El a explicat că nu crede că „cei care sunt corupţi trebuie să stea trei într-un pat în condiţii de igrasie, de igienă precară”.

La rândul său, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că nu susţine graţierea pentru fapte de corupţie şi a subliniat că, oricum, doar legea graţierii nu rezolvă problemă supraaglomerării penitenciarelor, fiind necesare investiţii în infrastructură.