Drulă: Am trimis o scrisoare Comisiei Europene despre devalizarea bugetului prin decret. Guvernarea își propune falimentul României

Data publicării:
Catalin Drula la congres USR
Liderul USR, Cătălin Drulă. FOTO: Inquam Photos / George Calin

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Arad, că a transmis Comisiei Europene o scrisoare legată de măsurile din ultima perioadă ale Guvernului României şi "devalizarea bugetului", cu scopul de "a opri acest dezastru fiscal". Drulă a spus că apelează la toate posibilitățile pentru a apăra banii publici ai românilor, în contextul în care de doi ani guvernarea "își propune un falimentul programat al României.

Drulă a spus că USR face "toate eforturile pentru a opri acest dezastru fiscal al Guvernului" şi a trimis Comisiei Europene o scrisoare în legătură cu "devierea de la procedura de deficit excesiv şi măsurile neconstituţionale în domeniul fiscal, devalizarea bugetului României pe bază de decret", notează Agerpres.

Liderul USR a precizat că i-a informat despre acest lucruri pe reprezentanţii Comisiei şi prin discuţii directe, "pentru că stabilitatea financiară a statelor membre este o preocupare, evident, a Comisiei Europene".

"Facem uz de toate posibilităţile de a apăra banii publici ai românilor şi printre acestea a fost şi această informare a Comisiei Europene pentru că situaţia, aşa cum o spune de altfel ministrul Finanţelor de la PNL, este gravă", a declarat Drulă.

El consideră că românii asistă de doi ani "la o guvernare care îşi propune un faliment programat al României".

"Privilegiile sunt neatinse, pensiile speciale sunt la locul lor şi ni se spune că vor fi eliminate peste 40 de ani, o glumă proastă, în mod evident, la o guvernare care nu se poate ţine de măsuri nici măcar o lună. Am văzut că a spus Marcel Ciolacu că e neconstituţional să nu crească pensiile speciale. În afară de faptul că aceasta este o minciună, ne arată viziunea PSD şi PNL asupra statului român: privilegii pentru câţiva şi mâna în buzunarul celor mulţi", a declarat Cătălin Drulă.

Preşedintele USR a mai spus că impactul creşterii pensiilor speciale de la 1 ianuarie 2024 a fost estimat la 1,65 miliarde de lei, "adică exact banii pe care s-au grăbit în mod hrăpăreţ să-i ia de la IT-işti, de la cei din construcţii, de la cei din agricultură deja de la 1 noiembrie". 

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri