Sari la conținut

E. Hurezeanu: „V. Blaga și C. Antonescu au nevoie de o schimbare la față. O pot face la păzeală, la umbra marelui blond”

Jurnalistul Emil Hurezeanu a spus la Digi24 că PDL și PNL au jucat un rol important în timpul alegerilor prezidențiale și că fără infrastructura acestora probabil Klaus Iohannis ar fi „capotat”. Pe de altă parte, acesta a spus că președintele ales trebuie să respecte Constituția în primul rând, chiar și în cazul unei preluări a puterii în 2015.

Cine ar fi crezut că PDL naufragiat după ce a fost sedus și abandonat de Băsescu, de Udrea, lovit în toate direcțiile, PNL-ul ăsta al domnului foarte eratic, fluid care a fost Crin Antonescu reușesc să se adune și să înjghebeze un corp care să joace bine rolul și să aibă un candidat câștigător la Prezidențiale. Partidele astea ar trebui să topească. Și domnul Blaga și Crin Antonescu au nevoie de o schimbare la față, de o înnoire. O pot face la păzeală, la umbra marelui blond”, a spus jurnalistul la Digi24 precizând că dacă de această „înnoire” se va ocupa Klaus Iohannis va trebui să o facă în „spiritul Constituției”.

Sper că nu-l imită pe Băsescu, care în ultimele zile a mărturisit că a forțat Constituția până aproape dincolo de litera ei, intrând adesea din „i” în „î”, deci forțând căciulița lui „î” din „a” și când e vorba de România”, a spus jurnalistul la Digi24.