Florin Iordache: Este ilegitimă poziția președintelui Iohannis privind referendumul

Data publicării:
florin iordache 4 - ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Florin Iordache, vicepreședintele Camerei Deputaților, a declarat vineri la Digi FM este ilegitimă este solicitarea președintelui privind referendumul de pe 26 mai, odată cu alegerile europarlamentare. Potrivit acestuia, o astfel de ordonanță trebuie dată pentru a pune capăt unor abuzuri.

florin iordache inquam octav ganea 20180925143015_OGN_1788-01
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Florin Iordache: Este ilegitimă poziția președintelui care, în loc să fie un mediator, este în campanie electorală pentru PNL, este în campanie pentru propria candidatură din luna noiembrie. Una peste alta, este ilegitimă poziția pe care o are președintele și modul în care se poziționează partizan.

Digi FM: Nu ar trebui coaliția PSD-ALDE să aștepte rezultatul acestui referendum?

Florin Iordache: În primul rând să vedem ce întrebare pune președintele. În al doilea rând, știți că întrebarea de la referendum trebuie apoi transpusă într-o modificare a Constituției, modificarea Constituției poate dura luni de zile. Ce facem cu acești oameni care așteaptă și se uită către noi să îndreptăm abuzurile, să îndreptăm nelegiuirile, să îndreptăm acele lucruri pe care noi le-am promis în campanie electorală.

Președintele Klaus Iohannis a cerut, joi, Guvernului să nu dea ordonanțe pe Justiție până la referendumul din 26 mai. Șeful statului susține că este ilegitimă emiterea unei ordonanțe de urgență în acest domeniu înainte ca voința românilor să fie exprimată prin vot.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri