Geoană, despre contractul cu RA-APPS: De ce să dau o căruţă de bani în loc să plătesc un credit pentru casa mea?

Data publicării:
16 2001mirceageoana-44121

Mircea Geoană a declarat că nici când a fost preşedinte al Senatului nu a vrut să profite de beneficiul funcţiei.

Cât am fost preşedinte al Senatului, am preferat să plătesc chirie pentru că nu mi s-a părut normal să am aceste privilegii. Sunt primul interesat să plec de acolo, pentru că preţul chiriei e cel din 2007. Suma este de 3.200 de euro, mult mai mare decât face acea locuinţă pe care sunt primul interesat să o părăsesc. Prefer să-mi plătesc ratele la un credit la casă să-mi construiesc ceva”, a spus Mircea Geoană.

Citiţi şi Ion Ţiriac, Gelu Voican Voiculescu, Gabriel Cotabiţă şi Mioara Roman, pe lista chiriaşilor statului

El a explicat că a găsit un dezvoltator pentru a-şi construi o casă şi că, procedura este pe punctul de finalizare, astfel că, în aproxmativ trei luni este dispus să părăsească locuinţa RA-APPS.

„În urmă cu doi ani, am fost foarte aproape şi am contractat un apartament cu o firmă de investiţii imobiliare, care a dat faliment şi nu mi-am recuperat avansul. Am avut nevoie de o perioadă ca să găsesc pe altcineva să construiască. Nu este vina constructorului că nu a fost gata în 2009. Acum am găsit un dezvoltator care să construiască, sunt în faza de finalizare”, a explicat Mircea Geoană, motivul pentru care a continuat să locuiască această locuinţă de protocol.

El a detaliat şi modul în care a ajuns să închirieze această locuinţă.

„Am avut o locuinţă de serviciu cât am fost ministru de Externe, am eliberat-o la terminarea mandatului şi apoi m-am adresat celor de la RA-APPS în 2005 şi i-am întrebat dacă au o soluţie pentru că îmi căutam o locuinţă”, a spus Geoană.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri