George Simion a primit interdicție în Republica Moldova pentru încă 5 ani

Data publicării:
george simion se stramba
Liderul AUR, George Simion. Foto: INQUAM Photos/Virgil Simonescu

Preşedintele AUR, George Simion a fost interzis în Republica Moldova pentru încă 5 ani, au spus reprezentanții Inspectoratului General pentru Migrație al Ministerului Afacerilor Interne de la Chișinău pentru NewsMaker.

Inspectoratul pentru Migrație a precizat că, de la invazia Rusiei în Ucraina, a declarat ca indezirabili 98 de străini.

„În Republica Moldova, străinii pot fi declarați persoane indezirabile dacă aceștia au desfășurat, desfășoară ori există indicii temeinice în privința acestora că intenționează să desfășoare activități de natură să pună în pericol securitatea națională sau ordinea publică”, a menționat Inspectoratul.

Cu privire la Simion, oficialii au spus că „au emis o decizie de prelungire a termenului declarării străinului ca persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova, pe un termen de încă 5 ani”.

„Autoritatea competentă a Republicii Moldova a informat autoritățile din România despre decizia adoptată. Actualmente Inspectoratul General pentru Migrație se află într-un litigiu cu cetățeanul român care a contestat în instanță măsura impusă”, a precizat Inspectoratul.

George Simion a fost expulzat pe 1 octombrie 2018 din Republica Moldova, fiind declarat persona non grata pentru o perioadă de 5 ani.

Un fost ministru al Apărării din Republica Moldova l-a acuzat pe George Simion de legături cu Serviciul Secret rus. Acesta ar fi fost și motivul pentru care liderul AUR a fost expulzat din țara vecină, susține Anatol Șalaru.

După ce George Simion ar fi fost monitorizat câțiva ani la rând, s-ar fi aflat de mai multe întâlniri clandestine pe care le-ar fi avut cu oamenii din serviciile rusești. AUR a neagat toate acuzațiile la adresa lui Simion.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri