Video Guvernul aprobă ajutoare pentru Gaza. Ciolacu: Nu putem asista la drama a sute de mii de oameni care riscă să moară de foame și de frig

Data actualizării: Data publicării:
marcel ciolacu
Marcel Ciolacu / Sursa foto: profimedia Images

Premierul Marcel Ciolacu a spus vineri, înaintea ședinței de Guvern, că au fost aprobate ajutoare pentru palestinienii din Fâșia Gaza. „România nu poate asista fără reacție la drama a sute de mii de oameni care riscă să moară de foame, sete și de frig”, a spus Ciolacu.

„Prioritatea noastră este să ne protejăm cetățenii și împreună cu guvernele din Tel Aviv și Kiev lucrăm non-stop pentru a-i ajuta pe românii de acolo. Guvernul României nu va lăsa vreodată pe cineva în urmă. Vreau să fac o referire specială la situația din Israel, i-am spus premierului Netanyahu că România condamnă ferm atacurile teroriste ale Hamas soldate cu mii de victime.

În același timp însă, România nu poate asista fără reacție la drama a sute de mii de oameni nevinovați din Fâșia Gaza care riscă să moară de foame, sete și frig. Așadar, ieri am convocat Comitetului Național pentru Situații de Urgență și am decis să acordăm un ajutor pentru populația civilă afectată din Fâția Gaza”, a spus premierul Ciolacu. 

Potrivit unei hotărâri a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, România va trimite peste 230 de tone de produse, printre care se numără conserve, orez, zahăr, ulei, făină, apă, dar și paturi, saltele, corturi și alte obiecte necesare. 

Prin hotărârea nou adoptată se acordă asistență internațională, cu titlu gratuit, pentru populația civilă afectată din Fâșia Gaza, ce constă în produse alimentare și articole de cazarmament, puse la dispoziție de Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale. 

Transportul produselor se va realiza cu sprijinul Ministerului Apărării Naționale, pe cale aeriană, prin asistența umanitară europeană respectiv,  a organizațiilor internaționale implicate”, se arată în hotărârea CNSU.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri