Italia a refuzat extrădarea lui Ionel Arsene, condamnat la 6 ani și 8 luni de închisoare

Data actualizării: Data publicării:
Ionel Arsene
Ionel Arsene. Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Magistrații italieni au respins extrădarea fostului baron PSD Ionel Arsene. Acesta se predase autorităților din Italia la sfârșitul lunii martie, iar autoritățile de la noi au cerut să fie trimis în țară.

Este o decizie luată de Judecătorii din Bari în cursul zilei de astăzi. Magistrații au respins extrădarea fostului Președinte al Consiliului Județean Neamț în România.

Ionel Arsene se află în arest la domiciliu în Italia după ce a fost condamnat pe data de 10 martie în țara noastră la 6 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru trafic de influență.

În ziua în care a fost condamnat, fostul baron PSD a fost căutat la adresa de domiciliu și pentru că nu a fost găsit, polițiștii din România l-au dat în urmărire internațională.

Pe data de 27 martie, Ionel Arsene a mers la o secție de Poliție din Bari și s-a predat autorităților. Inițial a fost reținut de poliție iar apoi plasat în arest la domiciliu.

În România, Ionel Arsene a fost condamnat după ce a fost acuzat că ar fi luat bani pentru a interveni, acum 10 ani, la conducerea Agenției Naționale de Integritate pentru a îndeparta din funcție un rival politic.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri