Klaus Iohannis a demisionat din funcţia de primar: "Voi fi preşedintele tuturor românilor, dar când spun "acasă", spun Sibiu"

Data publicării:
Klaus Iohannis-Mfax 1

ACTUALIZARE 13.10. „În acești 14 ani și jumătate am reușit, împreună, să transformăm orașul. Dintr-un oraș provincial, ușor prăfuit, Sibiul a devenit, mai intâi, Capitală Culturala Europeană, pe urmă – unul din orașele cele mai cunoscute și admirate din România. Le multumesc sibienilor pentru că au făcut aceste lucruri posibile. A fost o onoare și o plăcere să le fiu primar 14 ani jumătate”, a spus Iohannis.

„Voi fi președintele României și voi fi președintele tuturor cetățenilor români, dar când spun "acasă", spun Sibiu”, a adăugat acesta.

Întrebat dacă va lua la Cotroceni și binecunoscutul său ceas, Klaus Iohannis a răspuns: „O să fie un ceas și acolo, fiindcă de undeva trebuie dată ora exactă în România”.  


 După demisie, urmează o procedură de alegere a unui primar interimar din rândul consilierilor locali. Acesta va fi ales cu majoritate de voturi. Prefectul va lua act de demisia primarului și va emite apoi un ordin, pe care îl va trimite la Guvern.

Potrivit legii, ar trebui organizate alegeri locale în termen de 90 de zile de la data vacantării postului. De multe ori s-a întâmplat, însă, ca termenul să fie depășit.

Guvernul este cel care stabilește data organizării de noi alegeri.

Klaus Iohannis urmează să-și preia oficial mandatul de președinte la 21 decembrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri