Klaus Iohannis a semnat decretul de eliberare din funcție a fostului șef al Poliției de Frontieră, Ioan Buda

Data publicării:
Klaus Iohannis semnează
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind încetarea raporturilor de serviciu ale chestorului general de poliţie Buda Ioan, care îşi înaintase, în urmă cu o săptămână, demisia din funcţia de inspector general al Poliţiei de Frontieră Române. Buda a cerut să se pensioneze din „motive personale”.

Încetarea raporturilor de serviciu ale chestorului general de poliţie Buda Ioan din Ministerul Afacerilor Interne, prin pensionare, intră în vigoare la data de 1 iunie.

Pe 21 mai 2020, șeful Poliției de Frontieră, chestorul Ioan Buda, și-a dat demisia și a cerut să se pensioneze. El a spus că a luat decizia din motive personale.

 Ministerul de Interne a dispus eliberarea sa din funcție.

„Ca urmare a evaluării situaţiei operative realizate la nivelul conducerii Ministerului Afacerilor Interne, s-a dispus eliberarea din funcţia de inspector general al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră a domnului chestor general de poliţie Ioan BUDA începând cu data de astăzi, 21 mai 2020”, conoform unui comunicat al MAI.

 

Imediat după instituirea stării de alertă, mulți români au au revenit în țară. S-a creat haos la Vama Nădlac. Situatia a părut scăpată de sub control acolo, deși au fost trimiși în vamă si jandarmii. Sute de oameni care au stat 24 de ore pur si simplu claie peste grămadă, fără să respecte niciun fel de precautie împotriva coronavirusului.

Editor web: M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri