Klaus Iohannis: Nu are rost să cădem într-o depresie colectivă. A fost o sincopă

Data actualizării: Data publicării:
klaus iohannis
Președintele Klaus Iohannis a declarat că nu vorbim de o respingere completă a României. Foto: Profimedia Images

Președintele Klaus Iohannis a declarat că nu vorbim de o respingere completă a României, care este dorită în UE și Schengen și este sprijinită puternic. "Vorbim de o sincopă", a spus șeful statului, care a transmis un apel să nu se cadă "într-o depresie colectivă, pentru că nu are rost".

"E posibil să apară reacții negative la cetățeni români, dar speranța mea e că dacă abordăm procesul foarte serios și în final venim cu o soluție, eu sunt hotărât să vin cu o soluție, oamenii vor vedea că a fost o sincopă, nu o respingere completă a României.

Dacă vorbim de respingere, să vedem totuși cât de entuziaști au fost toți ceilalți care ne-au sprijinit. Țări care nu au avut nicio obligație să vină să ne sprijine vocal au făcut-o. Acesta e în toată atmosfera negativă un punct important. Nu suntem singuri, suntem doriți în UE, unde suntem considerați un partener serios, în Schengen, dar trebuie să trecem de această sincopă.

Nu are rost să cădem într-o depresie colectivă care nu rezolvă absolut nimic", a declarat Klaus Iohannis, întrebat fiind dacă amânarea aderării României la Schengen contrbuie la creșterea euroscepticismului.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri