Klaus Iohannis se declară mulţumit de rezultatul alegerilor din Regat: Ne îndreptăm spre un Brexit cu acord

Data publicării:
klaus-iohannis-bruxelles-consiliul-european-presidency
sursa foto presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis s-a declarat mulţumit de rezultatul alegerilor generale anticipate din Regatul Unit „în sensul în care există o majoritate clară care va finaliza Brexitul cu acord”. Klaus Iohannis mai spune că acordul negociat de Johnson cu UE este „un acord bun care îi protejează pe românii noştri şi le acordă drepturi semnificative”.

„Au fost şi alte teme importante pe care le-am discutat aseară, în paralel toată lumea a urmărit şi exit-poll-urile din Marea Britanie şi eu pot să-mi exprim mulţumirea faţă de rezultatul obţinut acolo în sensul că există, acum, acolo o majoritate clară care, sperăm noi cu toţii, va finaliza Brexitul, cu acord, evident.

Acest rezultat este foarte bun pentru românii din Marea Britanie pentru că premierul Boris Johnson, împreună cu Partidul Conservator, au dorit şi cred că doresc şi în continuare să realizeze Brexit dar cu acord, acel acord negociat cu UE, un acord bun care îi protejează pe românii noştri şi le acordă drepturi semnificative. De asta am spus de multe ori şi acum se pare că ne apropiem de această soluţie, cea mai bună variantă dacă se ajunge la Brexit, este un Brexit cu acord şi spre asta ne îndreptăm”, a declarat Klaus Iohannis în ceea ce priveşte alegerile generale anticipate din Marea Britanie. 

„Astăzi vom mai avea câteva discuţii dar cred că nu vor fi chiar atât de complicate ca cele de aseară. Avem un eurosummit în format extins unde se vor discuta chestiuni legate de Uniunea Bancară, vom avea mai târziu o discuţie pe articolul 50, adică despre Brexit şi prevăd astăzi discuţii cu rezultate pozitive”, a declarat preşedintele României”, a mai adăugat preşedintele României.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri