Leonard Orban: Trebuie să fim uniți în Parlamentul European și să nu mai rupem gâtul candidaților români

Data publicării:
orban 1

Invitat la „Imparțial”, Leonard Orban a vorbit despre așteptările pe care le are de la viitorii europarlamentari români, în condițiile în care la anul sunt programate alegeri europene. „M-aș aștepta ca viitorii europarlamentari să nu mai transforme Parlamentul European într-un for de prezentare și de dispută a problemelor interne”, a spus acesta.

Ne supărăm, în momentele de față, că ni se atrage atenția de către ambasade, că diferiți actori din Uniunea Europeană deja transmit mesaje în anumite chestiuni ce țin de competență internă. Pe de altă parte, nu facem legătura cu faptul că, de nenumărate ori, când am avut probleme interne, ne-am dus în Parlamentul European și n-am făcut altceva decât să subliniem sensibilitățile și problemele majore pe care le are societatea românească”, a atras atenția fostul comisar european.

Mă aștept să ne rezolvăm problemele intern, iar când ne ducem la Bruxelles, să ne ducem și să fim uniți. Chiar și în Parlamentul European. Și mă aștept să nu mai rupem gâtul candidaților români. Am trăit această experiență și am depășit-o rapid de tot”, a mai spus Leonard Orban.

În 23 octombrie 2012, Leonard Orban nu a primit numărul necesar de voturi în plenul Parlamentului European pentru ocuparea postului de la Curtea Europeană de Conturi, candidatura sa fiind respinsă. Au fost înregistrate 294 de voturi „împotrivă” şi 269 de voturi „pentru”.

De asemenea, au fost exprimate şi 80 de abţineri din totalul de 643 de voturi înregistrate, reamintește Mediafax.

„În cazul meu, din informaţiile pe care le am eu, s-a continuat a se susţine de către unii din ţară că nu merit această poziţie. De altfel, unii au şi recunoscut public că au votat contra mea şi au oferit fel de fel de argumentaţii. Unele forţe politice au făcut lobby în defavoarea, deci contra candidaturii mele”, a spus, ulterior, Leonard Orban.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri