Vot rapid în CEx al PSD după o şedinţă cu scântei. Răzvan Cuc şi Daniel Suciu, propuşi pentru funcţiile de miniştri

Data actualizării: Data publicării:
dragnea cex

Război la PSD pentru un post de ministru. Social-democraţii trebuie să decidă în seara aceasta pe cine propun la Transporturi şi Dezvoltare, fără titulari de toamna trecută. Nemulţumit de numele vehiculate, Marian Oprişan, unul dintre baronii locali, a propus restructurarea Cabinetului Dăncilă. Iar premierul a pus paie pe foc când l-a propus la Transporturi pe Răzvan Cuc, remaniat chiar de partid şi contestat de mulţi colegi. Înaintea votului decisiv, Dăncilă şi Dragnea au încercat să dea senzaţia că democraţia va stinge conflictul.

UPDATE 21.00. Daniel Suciu va fi propus pentru Ministerul Dezvoltării, iar Răzvan Cuc la Transporturi.

Voturile din PSD au fost obţinute în unanimitate.

Tensiunile din CEx au fost generate de nominalizarea la Transporturi. Liderii vechi din PSd nu au fost de acord cu Răzvan Cuc, remaniat de Mihai Tudose.


UPDATE 19.30. Viorica Dăncilă a făcut următoarele propuneri: Daniel Suciu la Dezvoltare şi Răzvan Cuc la Transporturi.

Votul în CEx întârzie pentru că sunt discuţii legat de cele două nume – Daniel Suciu pentru Dezvoltare şi Răzvan Cuc pentru Transporturi.

Liviu Dragnea a avut parte de o surpriză, în sensul că nu au mai fost de acord cu el toţi liderii social-democraţi, în ciuda discuţiilor avute pe parcursul zilei.

Marian Oprişan a cerut chiar restructurarea guverului, întrucât asta i-ar pemite Olguţei Vasilescu să preia un portofoliu, iar guvernul nu ar mai sta la mâna preşedintelui.

Marian Oprişan l-a înfruntat direct pe Liviu Dragnea: "Nu eşti stăpânul PSD!"


Răzvan Cuc a mai fost ministru al Transporturilor în Cabinetul Mihai Tudose.

Liderul PSD a precizat că Răzvan Cuc este mebru al PSD Neamţ, nu al PSD Giurgiu, unde era contestat de Niculae Bădălău: "Răzvan Cuc este membru la organizaţia PSD Neamţ de vreo două săptămâni. (...) Înţeleg îngrijorarea unor colegi din PSD Giurgiu, dar este membru în altă organizaţie".

De fapt, Niculae Bădălău şi-a anunţat susţinerea pentru Cristian Marciu.

Întrebat dacă PSD Neamţ îl susţine pe Răzvan Cuc pentru portofoliul Transporturilor, Dragnea a răspuns: "Foarte tare".

Despre varianta ca Daniel Suciu să preia portofoliul de la Dezvoltare, liderul PSD a afirmat: "Să vedem ce spune acum".

Liderii din teritoriu sunt convinşi că premierul care face nominalizările în CEx îi va anunţa pe Daniel Suciu pentru Ministerul Dezvoltării şi pentru portofoliul de premier, şi, respectiv, pe Răzvan Cuc pentru Ministerul Transporturilor. 

Propunerile vor fi trimise preşedintelui care trebuie să spună dacă e de acord cu ele sau nu.

Liderul PSD Liviu Dragnea a sosit împreună cu premierul Viorica Dăncilă la şedinţa PSD

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, luni, că decizia pentru noile propuneri de miniştri pentru Transporturi şi Dezvoltare regională vor fi luate în coaliţie şi în Comitetul Executiv al PSD, care va avea loc marţi, de la ora 17.00.

Dăncilă a precizat că luni i-a trimis o scrisoare preşedintelui Klaus Iohannis pentru retragerea nominalizării lui Mircea Drăghici, pentru în cazul Olguţei Vasilescu a venit refuzul din partea şefului statului.

„Astăzi am trimis o scrisoare către dl Klaus Iohannis, în care am retras propunerea doar pentru Mircea Drăghici, pentru că, aşa cum ştiţi, pentru dna Olguţa Vasilescu a venit refuzul din partea preşedintelui. A trecut o perioadă foarte mare în care avem două portofolii fără miniştri titulari şi am considerat că este foarte important să venim cu propuneri noi, pentru că nu mai putem aştepta încă un răspuns şi în ceea ce îl priveşte pe Mircea Drăghici, pentru că depăşim perioada de interimat, pe 20 se vor împlini cele 45 de zile, deci trebuie să găsim o soluţie şi consider că, dincolo de jocurile politice, dincolo de lupta politică, este important să avem miniştri titulari, să avem Guvernul complet”, a declarat Viorica Dăncilă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri