Liviu Dragnea anunță că va fi modificată legislația serviciilor secrete, să nu mai influențeze Justiția și Parlamentul

Data actualizării: Data publicării:
liviu dragnea
Foto: Inquam Photos /Octav Ganea

Președintele PSD a declarat, într-un interviu acordat publicației „New Europe”, că majoritatea parlamentară va aduce modificări la legile de funcționare a serviciilor secrete astfel încât „să prevină influențarea Justiției, Parlamentului și Guvernului”, arată G4media.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

„O nouă legislație urmează să fie adoptată în privința operațiunilor serviciilor secrete, cu scopul de a le determina să opereze strict în cadrul constituțional și să nu treacă în mod ilegal dincolo de aceste limite și să influențeze alte instituții ca partidele politice, Justiția sau pe membrii Parlamentului. Serviciile secrete ar trebui să se ocupe doar de atribuțiile lor așa cum sunt ele definite de constituție”, a declarat Liviu Dragnea.

În același interviu, președintele PSD a arătat că organizaţiile susţinute de George Soros sunt blamate pentru instigarea la violenţă în cadrul protestelor din Bucureşti din data de 10 august și l-a acuzat, de asemenea, pe preşedintele Klaus Iohannis că a susţinut protestatarii. DNA este catalogată drept „păpușar al judecătorilor”.

Săptămânalul New Europe a publicat, de-a lungul timpului, mai multe articole critice la adresa Laurei Codruța Kovesi (inclusiv unul prin care lăuda revocarea acesteia din fruntea DNA) și a fostului președinte Traian Băsescu, pe care îl cataloga drept „ultimul autocrat al Europei”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri