Liviu Dragnea explică vizita făcută în Israel. Ce spune despre mutarea ambasadei

Data actualizării: Data publicării:
liviu dragnea 180115_PSD_CEX_027_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor Liviu Dragnea explică într-un raport publicat astăzi detaliile vizitei pe care a făcut-o pe 25 şi 26 aprilie în Israel. Această vizită a stârnit un conflict la scenă deschisă cu preşedintele României.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

În raport se arată că Liviu Dragnea, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, i-a informat pe președintele și pe premierul Israelului despre demersurile făcute pentru mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim, și anume memorandumul adoptat în ședință de Guvern cu privire la propunerea de lansare a procesului de relocare a misiunii diplomatice.

Citește și ”Planul secret al lui Dragnea. De ce este convins că va fi susținut de Statele Unite”

El a adăugat că acest demers este susținut de coaliția PSD-ALDE.

Liviu Dragnea i-a mai spus lui Benjamin Netanyahu, premierul Israelului, că despre acest memorandum s-a discutat în România cu toți decidenții.

Președintele Israelului, Reuven Rivlin, a transmis României, după întâlnirea cu Liviu Dragnea, că speră ca aceasta să fie prima țară europeană care își va muta ambasada la Ierusalim.

Această vizită, precum și memorandumul privind mutarea ambasadei României la Ierusalim. A stârnit controverse la București. Președintele Klaus Iohannis a spus că nu a fost informat despre acest memorandum.

În acest context, președintele a cerut demisia premierului Viorica Dăncilă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri