Mai poate fi Florin Cîțu premier? Klaus Iohannis: Orice persoană susținută de o majoritate parlamentară poate să devină premier

Data actualizării: Data publicării:
iohannis si citu pe holul guvernului in drum spre sala de sedinte
Florin Cîțu și Klaus Iohannis Foto: Administrația Prezidențială

Președintele Klaus Iohannis nu exclude posibilitatea ca Florin Cîțu să devină din nou premier al României, dacă propunerea sa va fi susținută de o majoritate parlamentară.

Orice persoană susținută de o majoritate parlamentară poate să devină premier, evident. Așa scrie în Constituție. Nu există nicio piedică”, a spus Iohannis. El a răspuns astfel la o întrebare din partea jurnaliștilor privind posibilitatea desemnării lui Florin Cîțu să formeze un nou guvern.

Întrebat despre scrisoarea a 40 de liberali care cer desemnarea lui Ludovic Orban, fostul președinte al PNL, pentru această funcție, Iohannis a răspuns: „Din informațiile mele, politica partidelor se face în forul partidelor și nu în presă”.

Guverul Florin Cîțu a fost demis marți prin moțiune de cenzură. 281 de parlamentari au votat în favoarea demiterii executivului. Parlamentarii PNL și UDMR au fost prezenți în sală, dar nu au votat.

Președintele a anunțat că va chema săptămâna viitoare partidele politice la consultări pentru formarea unui nou guvern. Dacă partidele nu se înțeleg, acest guvern interimar va rămâne în funcție până când se găsește o soluție”, a declarat șeful statului, înainte de participarea la summitul UE-Balcanii de Vest din Slovenia.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri