Marcel Boloş: În curând veţi vedea primele emisiuni de obligaţiuni verzi lansate

Data actualizării: Data publicării:
bolos face declaratii
Marcel Boloș Foto: Inquam Photos / George Călin

Guvernul a aprobat un instrument prin care vom asigura finanţare pentru proiecte precum dezvoltarea reţelei de transport cu metroul în oraşele Bucureşti şi Cluj-Napoca, electrificarea căii ferate pentru a asigura servicii feroviare integral electrice în principalele zone urbane din România şi creşterea eficienţei energetice a fondului de clădiri şi înfiinţarea de noi zone de păduri urbane, a afirmat ministrul Finanţelor. 

Potrivit unui comunicat al ministerului de resort, Executivul a aprobat, joi, proiectul de Hotărâre de Guvern privind Cadrul referitor la finanţarea unor proiecte care sunt destinate protejării mediului înconjurător şi combaterii schimbărilor climatice, informează Ministerul de Finanţe.

Printre proiectele etichetate ca verzi sunt incluse cele legate de producţia de energie regenerabilă, eficienţa energetică, prevenirea şi controlul poluării, transportul curat, gestionarea sustenabilă a apei şi a apelor uzate, adaptarea la schimbările climatice, clădirile verzi şi gestionarea durabilă din punct de vedere ecologic a resurselor naturale vii şi a utilizării terenurilor.

„Era ultimul pas pe care îl mai aveam de îndeplinit pentru a putea emite obligaţiuni verzi. Aşa că, în curând veţi vedea primele emisiuni lansate. Vorbim despre un instrument prin care vom asigura finanţare pentru proiecte precum dezvoltarea reţelei de transport cu metroul în oraşele Bucureşti şi Cluj-Napoca, electrificarea căii ferate pentru a asigura servicii feroviare integral electrice în principalele zone urbane din România şi creşterea eficienţei energetice a fondului de clădiri şi înfiinţarea de noi zone de păduri urbane”, a explicat ministrul Marcel Boloş, citat în comunicat, potrivit Agerpres. 

În conformitate cu Calendarul indicativ de emisiuni de titluri de stat aferent anului 2024, primele emisiuni de obligaţiuni verzi, atât pe pieţele internaţionale, cât şi pe piaţa internă, vor fi lansate în cursul acestui an.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri