Marcel Ciolacu anunță 600 de milioane de euro pentru firmele româneşti: „Concretizăm viziunea noastră despre patriotism economic”

Data actualizării: Data publicării:
marcel ciolacu face declaratii
Premierul Marcel Ciolacu. Foto: Inquam Photos / George Călin

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, la începutul ședinței de Guvern, că Executivul aprobă astăzi o schemă de sprijin în valoare de 600 de milioane de euro pentru firmele româneşti producătoare de alimente, care fac investiţii în unităţile de procesare.

Premierul a anunțat și că va fi aprobată ordonanța privind ieftinirea a 14 alimente de bază.

„În acest fel, ajutăm la creşterea puterii de cumpărare pentru toţi românii”, a mai spus el, precizând că le mulţumeşte marilor retail-ieri, care au fost ”partener onest şi corect”, potrivit News.ro.

„Am avut de la început sentimentul că această luptă împotriva creşterii preţurilor a devenit un obiectiv comun”, a arătat premierul.

Şeful Executivului a mai anunţat că acesta este doar un prim pas.

„Nu putem spera să avem alimente mai bune, la preţuri decente, doar limitând temporar adaosurile comerciale. Trebuie să susţinem creşterea producţiei şi a procesării. De aceea împreună cu colegii mei aprobăm astăzi şi o schemă de sprijin în valoare de 600 de milioane de euro pentru firmele româneşti producătoare de alimente, care fac investiţii în unităţile de procesare”, a spus Ciolacu.

„De fapt, concretizăm viziunea noastră despre productivism şi patriotism economic. Lupta contra inflaţiei şi protejarea nivelului de trai al românilor reprezintă preocuparea centrală a acestei guvernări”, a adăugat el.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri