Exclusiv Marcel Ciolacu, despre soarta Gabrielei Firea la Primăria Capitalei: După europarlamentare, o să hotărâm candidații la locale

Data actualizării: Data publicării:
ID131604_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Marcel Ciolacu și Gabriela Firea. FOTO: Inquam Photos

Marcel Ciolacu a declarat la Interviurile Digi24 că există o decizie în acest moment, care nu a fost schimbată, potrivit căreia Gabriela Firea este candidatul PSD la Primăria București. Însă, mai spune premierul, "după alegerile parlamentare, o să hotărâm, alături de colegii mei, candidații de la locale". În ceea ce privește implicarea fostului ministru al Familiei în scandalul azilelor groazei, Marcel Ciolacu susține că "știm cu toții, vă spun fără nicio reținere, ministrul Gabriela Firea nu are nicio vină în azilele groazei. Presupun că știm cu toții acest adevăr". 

"Există o decizie în acest moment. Și ea n-a fost schimbată, că doamna Gabriela Firea este candidatul PSD la Primăria Capitalei. Știm cu toții, vă spun fără nicio reținere, ministrul Gabriela Firea nu are nicio vină în azilele groazei. Presupun că știm cu toții acest adevăr. Dacă va rămâne doamna Gabriela Firea sau nu este cu totul altă discuție care ține în primul și-n primul rând de doamna Gabriela Firea și de decizia domniei sale.

Pe de altă parte, eu, ca președinte de partid, prioritatea mea sunt alegerile europarlamentare. După europarlamentare, o să hotărâm, alături de colegii mei, candidații de la locale.

Nu se va hotărî niciun candidat de președinte de Consiliu Județean, de primar general, de primar de reședință de județ decât după alegerile europarlamentare, cum e și normal", a declarat Ciolacu pentru Digi24.

Întrebat dacă îi este frică de curentul populist la alegerile europarlamentare, Marcel Ciolacu a spus că modelul adoptat de el și de Nicolae Ciucă - acela de a crea un coridor sanitar - i-ar putea inspira pe liderii europeni

"Există un curent populist în toată Europa, părerea mea e că – ce am făcut cu Nicolae Ciucă – faptul că am găsit echilibrul între cele două forțe, de stânga și dreapta, dar democratice, și n-am lăsat alte forme de partide populiste să aibă acces la guvernare a fost o decizie corectă.

Poate că și alte partide din Europa și din cele două familii europene, socialiști și populari, ar putea să vadă că a fost o decizie corectă.

Cred în coridoarele sanitare. Sunt ferm convins. Cred că forțele democratice trebuie să aplice un sistem de coridor sanitar ca să se protejeze de astfel de partide populiste", a mai spus premierul.

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri