Mesajul lui Ciucă despre „patrioții adevărați”, după ce s-a intersectat cu Simion și Șoșoacă: „Cei ce spun altceva sunt falși patrioți”

Data publicării:
nicolae ciuca la sedinta de guvern
Nicolae Ciucă la ședința de guvern. Foto: gov.ro

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat duminică, la Țebea, că apartenența României la structurile euro-atlantice este „destinul nostru istoric” și că cei care susțin altceva sunt „falși patrioți, care nu luptă pentru dezvoltarea României”. Afirmațiile fostului premier au venit după ce, tot duminică, s-a intersectat la Serbările Naționale de la Țebea cu liderul AUR, George Simion, și cu senatoarea Diana Șoșoacă, veniți și ei la comemorarea lui Avram Iancu.

Nicolae Ciucă a scris duminică, într-un mesaj pe Facebook, că „România traversează o perioadă în care ura, judecata pripită și invidia otrăvesc, uneori, gândirea și scindează societatea. Trebuie să scăpăm de aceste tare, dacă vrem să ne dezvoltăm rapid. De aceea, de ziua comemorării lui Avram Iancu, la Țebea, am spus că soluția ne-a dat-o chiar marele luptător pentru drepturile românilor: patriotismul adevărat, care promovează moderația și atinge cu înțelepciune obiectivele națiunii”.

Fostul premier afirmă că locul României este în Europa și în NATO, iar cei care susțin altceva „sunt falși patrioți”.

„Patrioții adevărați își doresc promovarea identității noastre naționale în lume și construirea unui destin al României în Europa. De aceea, apartenența țării la structurile euro-atlantice este destinul nostru istoric, iar cei ce spun altceva sunt falși patrioți, care nu luptă pentru dezvoltarea României.

Cu gândul la Avram Iancu al cărui testament a fost acela ca neamul său să fie fericit, vă îndemn să iubiți România, să promovați identitatea noastră istorică și împreună să dezvoltăm România în Europa!”, a mai scris Nicolaea Ciucă în mesajul său.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Liderii din Coaliție și AUR s-au întâlnit duminică la Serbările Naţionale de la Ţebea, organizate cu prilejul împlinirii a 151 de ani de la moartea lui Avram Iancu. Unii dintre ei au fost huiduiți.

Au fost prezenţi politicieni atât de la putere, printre care preşedintele PNL şi al Senatului, Nicolae Ciucă, secretarul general al PNL, Lucian Bode, ministrul Economiei, Radu Oprea, şi ministrul Familiei, Natalia Intotero, cât și din opoziție.

Liderul AUR, George Simion, şi senatoarea Diana Şoşoacă au fost la rândul lor prezenţi la Ţebea. George Simion şi mai mulţi membri şi simpatizanţi AUR au mărşăluit prin zonă şi au scandat sloganuri patriotice.

Totodată, unii dintre reprezentanţii AUR au fost huiduiţi unii dintre cei prezenţi la acest eveniment.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri