Mesajul lui Ludovic Orban de Paște: Trecem prin momente grele. Simbolul spiritului de sacrificiu să ne dea forţa să renaştem împreună

Data actualizării: Data publicării:
ludovic-orban-hartiuta-in-mana-gov
Foto: gov.ro

Premierul Ludovic Orban a transmis sâmbătă un mesaj de Paşte în care îşi exprimă speranţa ca simbolurile pascale - „al iubirii, al spiritului de sacrificiu şi, mai ales, simbolul renaşterii - să ne dea forţa să renaştem împreună”, informează Agerpres.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

"Dragi credincioşi ortodcşi şi greco-catolici, anul acesta sărbătorim Învierea Domnului nostru Isus Hristos într-un fel total diferit faţă de felul în care sărbătorim în fiecare an. Anul acesta va trebui să stăm acasă, nu putem merge la biserică să participăm la slujba de Paşte. Vom fi alături de cei apropiaţi, de familie, dar vom fi departe de mulţi dintre cei care ne sunt dragi şi alături de care petrecem momentele frumoase. Chiar dacă nu putem merge la biserică, credinţa ne poate ajuta ca sărbătoarea să pătrundă în sufletul fiecăruia dintre noi şi să reuşim să transformăm, fiecare, casa noastră într-o biserică, într-un loc în care sărbătorim", afirmă Ludovic Orban, într-un mesaj video.

Premierul subliniază necesitatea păstrării conduitei în privinţa distanţării sociale.

"Am trecut prin momente grele, suntem supuşi la încercări la care nu ne-am fi aşteptat, viaţa noastră, felul nostru de a fi a fost schimbat radical. Multe dintre lucrurile pe care eram obişnuiţi şi le consideram normale să le facem în fiecare zi astăzi nu putem să le facem. Suntem obligaţi ca toate eforturile pe care le-am făcut până astăzi, ca toate privaţiunile la care ne-am supus să fie susţinute în continuare, pentru ca ele să dea rezultate şi pentru ca să reuşim împreună să depăşim cât mai repede această încercare determinată de o epidemie care creează extrem de multe pericole pentru fiecare dintre noi", arată Orban.

Premierul îndeamnă, în aceste zile, la o reflecţie profundă către viitor.

"Petreceţi Paştele şi folosiţi această sărbătoare într-o reflecţie profundă la ceea ce se va întâmpla după ce vom scăpa de această epidemie. Am încredere că vom ieşi împreună din aceste sfinte sărbători mai buni, mai umani, mai empatici, mai apropiaţi de semenii noştri, mai dispuşi la acte de generozitate şi mai atenţi la problemele pe care le au semenii noştri, pentru că în această grea încercare prin care trecem împreună s-a văzut umanitatea celor mai mulţi dintre semenii noştri, s-a văzut spiritul de sacrificiu de care dau dovadă cei care se luptă în prima linie contra acestui virus şi s-a văzut generozitatea multora dintre semenii noştri care au derulat campanii umanitare în sprijinul celor aflaţi în nevoie", a spus Ludovic Orban.

Şeful Executivului transmite, la finalul mesajului său, urări de sănătate şi fericire cu ocazia sărbătorilor de Paşte.

"Vă doresc Paşte fericit, sănătate şi doresc fiecăruia dintre noi să trecem cât mai repede de această perioadă şi simbolul fundamental al acestei sărbători, care este simbolul iubirii, al spiritului de sacrificiu şi, mai ales, simbolul renaşterii să ne dea forţa să renaştem împreună", încheie Orban.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri