Ministerul Apărării retrage proiectul prin care îşi încadra personalul civil la condiții de muncă deosebite şi speciale

Data publicării:
Militari defilează cu ocazia paradei de Ziua Naţională la Cluj-Napoca pe 1 decembrie 2017.
Ministerul Apărării retrage proiectul prin care îşi încadra şi personalul civil la condiții de muncă deosebite şi speciale. Foto: Cristi Vescan/Inquam Photos

Ministerul Apărării Naționale a decis să retragă un proiect de lege prin care activitatea personalului civil din propriile instituţii era încadrată la condiţii de muncă deosebite şi speciale ca urmare a observaţiilor primite după lansarea documentului în dezbatere publică.

"Ministerul Apărării Naționale a decis retragerea proiectului de modificare a Legii nr. 263/2010, ca urmare a observațiilor primite până la acest moment, în cadrul procedurii de transparență decizională începută în data de 17 martie", de arată într-un comunicat al ministerului.

"Proiectul de act normativ în discuție, inițiat și elaborat de instituţiile de apărare, ordine publică şi securitate naţională, a avut ca scop crearea cadrului normativ care să permită încadrarea activității personalului civil din propriile instituții în condiții de muncă deosebite și speciale, similar prevederilor aplicabile personalului militar și polițiștilor", se mai arată în comunicat.

În proiectul de lege, Ministerul Apărării Naţionale arăta că personalul civil din istituțiile de apărare lucra în aceleași condiții ca personalul militar, motiv pentru care cerea aceeaşi încadrare.

„În prezent, personalul civil din instituţiile publice de apărare, ordine publică şi securitate naţională îşi desfăşoară activitatea în unităţi militare, în aceleaşi locuri de muncă şi împreună cu personalul militar, poliţişti şi funcţionari publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare", se arăta într-un comunicat anterior al ministerului.

Instituţia a argumentat că încadrarea activității personalului civil la condiţii de muncă deosebite ar fi dus la "creşterea eficienţei organizaţionale, prin întărirea coeziunii microstructurilor mixte".

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri