Sari la conținut

Motoc: Informaţiile privind mutarea arsenalului nuclear din Turcia în România sunt speculaţii. Nu au existat planuri în această direcţie

Ministrul Apărării, Mihnea Motoc, spune că sunt "speculaţii" informaţiile potrivit cărora Statele Unite au început transferul focoaselor nucleare staţionate pe teritoriul turc în România, în contextul escaladării tensiunilor dintre Washigton şi Ankara în urma loviturii de stat eşuate, el precizând că nu au existat "planuri în acestă direcţie".

mihnea motoc crop

Întrebat despre informaţiile publicate joi de EurActiv.com privid mutarea arsenalului nuclear din Turcia în România, ministrul Apărării a spus că acestea sunt "speculaţii".

"Nu există niciun fel de întâlnire, de planuri în această direcţie", a declarat, joi, la Buzău, ministrul Apărării.

EurActiv.com susţine citând surse independente că Statele Unite au început transferul focoaselor nucleare staţionate pe teritoriul turc în România, în contextul escaladării tensiunilor dintre Washigton şi Ankara în urma loviturii de stat eşuate din noaptea de 15-16 iulie. Însă, Ministerul de Externe a negat ferm faptul că teritoriul român a devenit noua gazdă a armelor nucleare americane.