Ciucă, despre plecarea primarilor PNL la PSD: Să se facă la fel ca la fotbal, în perioada transferurilor. Nu în timpul campionatului

Data actualizării: Data publicării:
Nicolae Ciuca susține o conferință de presă la Chișinău, în Moldova, pe 23 martie 2023.
Nicolae Ciucă, preşedintele PNL. Profimedia Images

Întrebat ce crede despre primarii care fug de la PNL la PSD, în contextul în care europarlamentarul Dan Motreanu ar fi adus în discuție în cadrul BPN problema traseismului, Nicolae Ciucă a declarat că aceste plecări ale primarilor sunt absolut inacceptabile, iar atunci când vine vorba de "transferuri, măcar să se facă ca la fotbal, să fie într-o perioadă a transferurilor. Nu așa, pe toată durata campionatului".

"Nu s-a plâns nimeni la BPN (cu privire la discuția inițiată de Dan Motreanu - n.red.). A fost o ședință în care am analizat și parte din reacțiile din interiorul coaliției, care au determinat decizia de azi. Nu vreau să pornesc de la exemplul personal, am intrat în această guvernare și coaliție pe o linie cât se poate de onestă și responsabilă. Așa vom face și de-acum înainte. Dar când vine vorba de astfel de transferuri, măcar să se facă precum în fotbal, să fie într-o perioadă a transferurilor. Nu așa, pe toată durata campionatului. Sunt absolut inacceptabile", a declarat Nicolae Ciucă după BPN.

În ceea ce privește decizia de a merge singuri la alegerile din 2024, fără a forma o alianță cu PSD, Nicolae Ciucă a explicat că, potrivit sondajelor, electoratul PNL a înțeles motivele care au determinat formarea coaliției de guvernare cu PSD, însă nu este de acord ca partidul să se prezinte la alegeri în această formulă, cu toate că există electorat liberal care ar accepta ca, după alegeri, la finalul lui 2024, PNL să formeze din nou o coaliție de guvernare cu PSD. 

"Electoratul de centru-dreapta are așteptări de la PNL să mențină această cale politică, de centru-dreapta. PNL este partidul care trebuie să reunească toate forțele de dreapta, pentru c-am demonstart în anii de guvernare că avem forța necesară, resursa umană să putem pune în practică ceea ce ne-am asumat, să modernizăm România. Modul în care noi vom reacționa de-acum înainte va depinde foarte mult de tot ce reprezintă partea noastră de politici publice și de tot ce am stabilit în BPN. 

Nu este vorba de a dăuna imaginii PNL, chestiunea este că, din sondaje, cetățenii din Romnia, cei care au opțiune pentru PNL și politica de centru-dreapta au înțeles foarte bine argumentele pentru care am intrat la guvernare alături de PSD, contextul internațional și nevoia de stabilitate politică și, în acest context, după 2 ani de guvernare, probabil că au înțeles foarte bine menirea formațiunii politice de centru-dreapta într-un guvern de coaliție cu centru-stânga și își doresc foarte mult să continuăm pe această linie, vor să mergem și să ne apărăm propria identitate în competiția politică, dar există un procent ridicat, care, după alegeri, pot accepta o coaliție de guvernare cu PSD, la finele anului 2024", a explicat Nicolae Ciucă.

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri