Nicolae Ciucă: România este țara cu cea mai mare creștere economică dintre toate statele membre ale UE

Data actualizării: Data publicării:
ciuca conduce o sedinta de guvern
Premierul Ciucă spune că România este țara cu cea mai mare creștere economică dintre toate statele membre ale UE. Foto: gov.ro

Nicolae Ciucă a scris vineri pe Facebook că „pe datele statistice ale momentului, România este țara cu cea mai mare creștere economică dintre toate statele membre ale UE”. Premierul spune că pentru a se păstra acest trend pozitiv, România trebuie să acceseze toți banii din PNRR, să crească absorbția de fonduri europene și să atragă cât mai multe investiții străine.

Nicolae Ciucă: Pe datele statistice ale momentului, România este țara cu cea mai mare creștere economică dintre toate statele membre ale Uniunii Europene.

Pentru a păstra trendul pozitiv, este nevoie să accesăm toți banii din PNRR, să creștem absorbția de fonduri europene și să atragem cât mai multe investiții străine.

Acestea trei sunt cele mai importante surse de bani ale României, pe care nu avem voie să le ratăm.

Pentru a mă asigura de evoluția pozitivă a acestor finanțări, am luat parte în cursul acestei săptămâni la reuniunea Comitetului Interministerial de Coordonare a #PNRR și am avut o întâlnire cu Consiliul Investitorilor Străini (FIC) din #România.

Subliniez că, pentru economia reală, mai există o sursă de #finanțare: investițiile guvernamentale prevăzute în bugetul de stat pe 2023. Cu acești bani se vor realiza proiecte de amploare, precum Centura București și intersecția ei cu Șoseaua Chitila-Mogoșoaia, calea ferată care va lega Aeroportul Traian Vuia de Timișoara sau modernizarea Canalului Dunăre-Marea Neagră și a Canalului Poarta Albă-Midia-Năvodari.

Aceste proiecte ce țin de infrastructura de transport au fost aprobate în ședința de guvern de miercuri.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri