Nouă înfrângere pentru Gabriela Firea. Consilierii generali au respins cumpărarea de locuințe pentru medici

Data actualizării: Data publicării:
gabriela firea
Foto: Inquam Photos / George Călin

Consiliul General al Capitalei a respins, în şedinţa de joi, prima după ce primarul general Gabriela Firea și-a pierdut sprijinul politic în PSD, proiectul de hotărâre care viza achiziţionarea a 177 de apartamente cu destinaţia de locuinţe pentru personalul angajat în unităţile sanitare aflate în administrarea Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti.

FIREA__GERORGE_CALIN_04
Foto: Inquam Photos / George Călin

Proiectul, introdus pe ordinea de zi suplimentară, a întrunit 32 de voturi pentru, 8 împotrivă şi 9 abţineri, neavând astfel susţinerea de două treimi, necesară adoptării.

În debutul ședinței de Consiliu General, Gabriela Firea părea sigură de aprobarea proiectului de hotărâre: „Să-i convingem pe medici să nu mai plece să muncească în străinătate, ci să rămână în ţară avem acest proiect. Deşi salariile au crescut, mulţi se plâng că nu au case, că sunt chiriile mari. Astfel că achiziţionăm 600 de locuinţe. Astăzi le avem pe primele 177, în şedinţele viitoare vor veni şi celelalte”.

Potrivit anexei ataşate proiectului de hotărâre, era vorba despre şase garsoniere, 71 de apartamente cu două camere şi 100 de apartamente cu trei camere. Ofertanţii erau: Cubic Residence SRL (47 de apartamente), Iridex Group Import Export SRL (43 de apartamente), Impact Developer&Contractor SA (70 de apartamente), Ipsilanti Invest SRL (17 de apartamente).

Cristian Olteanu (PNL) a precizat că liberalii nu resping proiectul de principiu, dar nu sunt de acord ca o iniţiativă de asemenea amplitudine să fie introdusă pe ordinea suplimentară de zi. El a adăugat că liberalii doresc să studieze proiectul până la următoarea şedinţă.

Roxana Wring (USR) a declarat însă că Uniunea Salvaţi România nu ar fi susţinut proiectul nici dacă ar fi fost introdus pe ordinea de zi iniţială. Ea a apreciat că preţul de 1.530 euro/metru pătrat este mult prea mare şi că banii ar putea fi utilizaţi mai bine pentru bucureşteni.

După respingerea proiectului, primarul general, Gabriela Firea, a dat citire numelor consilierilor municipali care au votat împotrivă ori s-au abţinut şi le-a reproşat faptul că medicii nu se vor putea muta în aceste locuinţe cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Ea le-a reamintit, de asemenea, că în campania electorală toate partidele politice s-au pronunţat în favoarea măsurilor care să împiedice plecarea medicilor în străinătate.

Pe 4 mai, CGMB a aprobat un proiect care viza identificarea de ansambluri de locuinţe, în vederea achiziţionării şi repartizării acestora, ca locuinţe de serviciu, cadrelor medicale care îşi desfăşoară activitatea în spitalele aflate în administrarea Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

În expunerea de motive, semnată de primarul general, Gabriela Firea, se arăta că una dintre problemele cu care se confruntă Municipiul Bucureşti este deficitul de specialişti din cadrul spitalelor aflate în administrarea CGMB.

Primarul general Gabriela Firea a anunţat, luni, la finalul şedinţei Comitetului Executiv al PSD, că a demisionat şi din funcţia de vicepreşedinte al PSD, după ce dimineaţă anunţase că a renunţat la funcţia de preşedinte interimar al PSD Bucureşti ca o formă de protest faţă de blocarea” alegerilor la această organizaţie în ultimii doi ani. Firea a mai spus că proiectele Capitalei nu au fost susţinute de preşedintele partidului, Liviu Dragnea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri