Orban îi răspunde lui Barna: În prezent nu se plătesc pensii speciale pentru primari. Subiectul va fi reglementat în legea pensiilor

Data publicării:
Ludovic orban, ingandurat
Ludovic Orban, președintele PNL. Foto Inquam Photos/ Octav Ganea

Președintele PNL, Ludovic Orban, spune că intrarea în vigoare a pensiilor speciale pentru primari a fost amânată, iar chestiunea va fi reglementattă în viitoarea lege a pensiilor. Declarația vine după ce copreședintele USR PLUS, Dan Barna a spus că liberalii s-au abținut la votul din comisia parlamentară pe această temă, așa că propunerea privind eliminarea acestor pensii nu a întrunit numărul necesar de voturi.

„La ora actuală nu se plătesc pensii speciale pentru primari. Eu, ca premier, am prorogat în 2020 intrarea în vigoare a prevederilor Codului Administrativ și, de asemenea, premierul Cîțu a prorogat intrarea în vigoare. Evident, în legea pensiilor se va reglementa acest subiect amplu, există o activitate intensă la Ministerul Muncii. De asemenea, există o comisie la nivelul coaliției care pregătește reforma în domeniul pensiilor”, a spus Orban într-o conferință de presă.

„Am văzut în Parlament că din păcate, în Comisia de drepturile omului, o comisie în care a fost la vot inițiativa pentru eliminarea pensiilor speciale ale primarilor, doar USR PLUS și încă doi parlamentari de la partide mai mici din opoziție au susținut această inițiativă. Restul, marea clasă politică, s-a abținut. Adică și PNL, și PSD au fost solidari în vot de abținere, astfel încât iată, propunerea nu a întrunit numărul de voturi și a fost respinsă”, a spus Barna joi seara la Digi24.

El a confirmat că va pune acest subiect pe agenda discuțiilor din coaliție: „E un subiect în coaliție, da, în coaliție toată lumea susține eliminarea pensiilor speciale, dar iată, când am văzut că vine și proba votului, USR PLUS rămâne singur. Eu doar constat. Vom avea o discuție în coaliție.”

În ceea ce privește diferitele variante avansate pentru sistemul de pensii, Orban nu a vrut să dea detalii.

„Prefer să nu vă dau declarații despre proiectul de lege decât după ce el va ajunge la maturitate, va trece de comisiile de specialiști din cadrul coaliției și, după ce convenim în cadrul coaliției asupra proiectului de lege. Până atunci e și o căutare a unor puncte de vedere și uneori sunt miniștri care exprimă puncte de vedere care nu sunt conforme cu o decizie, ci poate cu o idee personală sau un punct de vedere personal”, a spus el.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri