Pensionarul de lux de la vârful MAI, eliberat din funcție

Data actualizării: Data publicării:
Cornel-Gabriel-Ciocoiu

Secretarul de stat Cornel-Gabriel Ciocoiu, intrat în atenția presei după ce s-a aflat că a fost reangajat în Ministerul de Interne a doua zi după pensionare, a fost eliberat, la cerere, din funcție. Decizia a apărut vineri în Monitorul Oficial.

„La data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Cornel-Gabriel Ciocoiu se eliberează, la cerere, din funcția de secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne”, se arată în decizia semnată de premierul Mihai Tudose.

Ciocoiu, în vârstă de 45 de ani, a intrat în atenția presei la începutul lunii august, în contextul scandalului pensiilor speciale. În luna iulie, acesta a trecut în rezervă cu grad de general și o pensie lunară de peste 13.000 lei. A doua zi după ce în Monitorul Oficial a apărut decretul de trecere în rezervă, Ciocoiu a fost reangajat, prin decret semnat de premierul Mihai Tudose, fix pe poziția avută înainte de pensionare.

Prin urmare, Ciocoiu aduna lunar un salariu de cel puțin 10.000 de lei și o pensie de circa 13.000 lei, ceea ce înseamnă că, anual, cu norma de hrană, echipamentul și alte beneficii, secretarul de stat ar fi depășit 300.000 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri