Ponta: Dragnea a numit în funcţii doar oameni din Teleorman, obedienţi şi săraci intelectual

Data publicării:
colaj ponta dragnea inquam

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a numit în funcţii de conducere doar oameni din Teleorman, judeţul său natal, atrage atenţia liderul Partidului Pro România, Victor Ponta. Fostul premier mai spune că singurul exemplu de lider politic care a promovat în conducere doar rude şi oameni din zona sa natală este preşedintele Siriei, Bashar al-Assad.

colaj ponta dragnea inquam
Sursa: Inquam Photos

„Preşedintele PSD (şi preşedinte al Camerei Deputaţilor) este din Teleorman. El numeşte preşedinte executiv al PSD şi prim-ministru o doamnă tot din Teleorman. Doamna prim-ministru din Teleorman numeşte în funcţia de ministru de Interne o altă doamnă - tot din Teleorman. Doamna ministru de Interne din Teleorman numeşte în fruntea Jandarmeriei Române (după gravele incidente din 10 August) un domn colonel tot din Teleorman!!! Oare numai mie îmi sună fraza de mai sus c o glumă proastă sau ca o nebunie totală?!? Doar eu cred că Dumnezeu când vrea să piardă pe cineva întâi îi ia minţile? Pare că trăim în Evul Mediu sau în Sicilia perioadei în care totul era condus de Cosa Nostra!”, a scris duminică pe pagina sa de Facebook liderul Partidului Pro România, Victor Ponta.

El a subliniat că problema celor din conducerea ţării nu este originea lor, ci modul în care au fost numiţi pe aceste funcţii, pe „criterii feudale şi mafiote incompatibile cu un stat modern”. Ponta spune că au fost aleşi oamenii „atât de obedienţi încât să execute orice ordin şi atât de săraci intelectual încât să nu aibă nicio capacitate de gândire independentă”.

De asemenea, mai scrie Ponta, ceea ce face Liviu Dragnea la nivel central, fac şi „micii baroni locali” la nivel judeţean.

„Boala clientelismului şi nepotismului a ajuns la un nivel cronic”, subliniază Ponta.

Liderul Pro România spune că singurul exemplu de lider politic care a promovat în funcţii de conducere doar rude şi oameni din zona sa natală este preşedintele Siriei, Bashar al Assad.

„Ştiu că înainte de 1989 era plină conducerea ţării de oamenii din Scorniceşti şi din zona natală a lui Ceauşescu. Niciodată însă nu s-a ajuns la ce este azi! Singurul exemplu azi în lume de lider politic care a promovat în conducere doar rude şi oameni din zona sa natală este Bashar Al Assad în Siria - nu cred că acesta este un model pentru România”, scrie Victor Ponta.

El adaugă, de asemenea, că România nu poate fi condusă la fel cum este condus Consiliul Judeţean Teleorman, însă Dragnea nu poate depăşi acest nivel, şi va produce doar dezastre atât timp cât va avea puterea absolută.

„Mă gândesc însă când (nu dacă) oamenii din Bucureşti, Ardeal, Banat, Maramureş, Moldova, Dobrogea, Muntenia sau restul Olteniei îi vor lua de mânecă pe deputaţii şi senatorii lor şi le vor spune "dacă vă place aşa de tare Dragnea, mutaţi-vă toţi la el în Teleorman la Lacul Belina sau în Brazilia şi daţi-ne ţară noastră înapoi"! Eu zic că acea zi este mai aproape decât credem acum”, a mai spus Victor Ponta.

Sursa: news.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri