Ponta: PSD ar mai trebui să stea în opoziție până înțelege că lumea s-a schimbat. Nu cred că se poate reforma

Data actualizării: Data publicării:
Victor Ponta și Marcel Ciolacu
Foto: INQUAM Photos/ George Călin

PSD ar trebui să mai rămână în opoziție, „până înțelege că lumea s-a schimbat”, spune președintele Pro România, Victor Ponta. Fostul președinte al social democraților mai spune că, dacă ar fi crezut că partidul se poate reforma, nu ar fi plecat.

Mi-aș dori ca PSD să se reformeze, să se schimbe. Mulți consideră că PSD nu se poate reforma”, a spus Victor Ponta.

Întrebat dacă partidul se poate reforma sub conducerea actualului președinte interimar, Marcel Ciolacu, Ponta a răspuns: Dacă credeam ca se poate reforma, nu plecam. Deci nu cred că se poate reforma

Am o relație civilizată și normală cu Marcel Ciolacu, dar nu, nu văd la PSD... Ar mai trebui să stea destul de mult în opoziție până înțelege că lumea s-a schimbat. PNL e la fel și mi-ar plăcea să văd USR înlocuind PNL pe partea dreaptă și Pro România să înlocuiască PSD pe partea stângă”, a spus Victor Ponta.

Președintele Pro România a mai spus că PSD nu intenționează să depună moțiune de cenzură la adresa Guvernului Orban și că PNL „poate să doarmă liniștit”.

Eu vreau ca Pro România fie partidul de centru stânga modern care din păcate nu e PSD. Mi-aș dori să văd USR ca partidul de centru dreapta care să înlocuiască un PNL anchilozat. Cred că PSD și PNL sunt doi dinozauri ai politicii românești, iar dinozauri moderni nu am văzut”, a mai spus Ponta.

El a acuzat PSD că, atunci când se afla la guvernare, a lăsat economia României pe butuci.

Cu siguranță urma să vină o criză bugetară în România pentru că guvernele PSD, în 2018 și 2019, au dat drumul, au spart ușa de la hambar și nu mai era nimic acolo. Era clar că vine criza bugetară, dar acum e criză economică și bugetaraă la nivel mondial”, a mai spus Ponta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri