Victor Ponta, întrebat când ar trebui depusă moțiune de cenzură: „Azi”

Data actualizării: Data publicării:
victor ponta la parlament
Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea

Președintele Pro România spune că „azi” ar trebui depusă moțiune de cenzură la adresa Guvernului Orban și că ar fi nevoie de un guvern de uniune națională. Victor Ponta recunoaște însă că formațiunea sa nu poate depune o moțiune de cenzură, iar PSD nu va face acest lucru, așa că executivul poate „dormi liniștit”.

Hai să fim realiști, de moțiune de cenzură vorbim doar noi, cei de la Pro România, pentru că doar noi nu am votat Guvernul Orban, a fost votat de PSD, de celelalte forțe politice. Noi nu avem numărul necesar, conform Constituției ne trebuie un sfert din numărul parlamentarilor, nu avem acest număr. Dacă la un moment dat vor dori și alte forțe politice să meargă pe această idee, atunci se va discuta. Azi nu se discută și ce am văzut din declarațiile domnului Ciolacu, Guvernul PNL poate dormi liniștit, că nu i se întâmpă nimic în Parlament. Noi nu cred că putem să dormim liniștiți, pentru că un guvern care stă liniștit face greșeli. Vezi numirea unui șef la spitalul județean Neamț, un domn de la pompe funebre, vezi schimbarea șefului de la spitalul din Timișoara. Un guvern care nu se teme face greșeli”, a spus Victor Ponta la Digi24.

Întrebat când ar trebui depusă moțiune de cenzură la adresa Guvernului Orban, Ponta a răspuns: „Azi, azi am depune-o și azi am vota-o, cu siguranță”.

Din punctul nostru de vedere, până la alegeri ar trebui să avem guvern de uniune națională,, nu al unui singur partid. PNL are pondere destul de mică în Parlament, 20 și ceva la sută. Sigur, e partdiul președintelui, dar nu are un vot și o capacitate de guverna”, a spus Ponta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri