Pontul lui Băsescu pentru opoziția din România: „PSD-ul trebuie bătut acum, altfel are vânt în pânze până în 2020”

Data publicării:
170117_TRAIAN_BASESCU_PG_03_INQUAM_Octav_Ganea

Fostul preşedinte Traian Băsescu consideră că este necesară unirea opoziţiei pentru alegerile europarlamentare, spunând că, dacă PSD va câştiga alegerile pentru Parlamentul European la diferenţă mare faţă de al doilea partid clasat, atunci are “vânt în pânze” până în 2020. Băsescu crede că opoziţia trebuie să-şi propună ca la europarlamentare să obţină măcar cu un mandat mai mult decât PSD, altfel ”eşecul este previzibil”, scrie News.ro. 

basescu
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Traian Băsescu a fost prezent, vineri, la deschiderea Şcolii de Vară a tinerilor din PMP care se desfăşoară la Neptun. După ce a ţinut un discurs, fostul şef al statului a răspuns mai multor întrebări venite din rândul membrilor Mişcării Populare.

Astfel, Traian Băsescu a fost întrebat dacă este nevoie de unirea opoziţiei, spunând că nu există altă soluţie.

“Vreau să ştiţi că nu există altă soluţie şi nu pentru alegerile legislative, pentru acum, pentru europarlamentarele care vin primele. Imaginaţi-vă că PSD ar câştiga europarlamentarele la diferenţă destul de mare de al doilea partid, păi au vânt în pânze până în 2020. Declicul trebuie să fie europarlamentarele şi asta înseamnă să ne grupăm, mai ales că PMP şi PNL fac parte din aceeeaşi familie europeană, USR încă nu are o familie”, a spus Traian Băsescu.

El consideră că opoziţia unită trebuie să aibă ca obiectiv la europarlamentare să câştige măcar cu un mandat mai mult decât PSD.

“Ar trebui să ne grupăm, să avem ca obiectiv să batem măcar cu un mandat PSD-ul. PSD-ul trebuie bătut acum, la europarlamentare, dacă vrem să creăm premise ca dreapta să dea un preşedinte la alegerile prezidenţiale şi dreapta să poată câştiga alegerile din 2020. Altfel, fără unitatea opoziţiei, eşecul este previzibil”, a mai spus fostul şef al statului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri