Președintele evită subiectul pensiilor speciale

Data publicării:
27366

Reporter: Premierul a spus că atât premierul cât și președintele ar trebui să câștige mai mult. Care e poziția dumneavoastră?

Klaus Iohannis: Vă las pe dumneavoastră să judecați. Știți foarte bine cât câștigă președintele sau premierul, cât câștigă un director dintr-o regie autonoma șamd. Concluziile se pot trage foarte simplu.

Klaus Iohannis: Este o discuție care se poartă acum în Parlament pentru pensiile parlamentarilor. Ar trebui să ne gândim dacă pensiile speciale, ca și formă, trebuie să existe, pentru ce anume trebuie să existe sau dacă se rămâne la sistemul general de pensii.

Pe de altă parte, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind reîntregirea pensiilor aviatorilor. Asta după ce, la începutul lunii aprilie, Camera Deputaţilor a respins cu 217 de voturi cererea pentru reexaminarea acestei legi.

Hotărârea prevede ca aviatorii şi personalul navigant să beneficieze de pensii de serviciu în cuantum de 80% din media veniturilor totale brute realizate în ultimele 12 luni de activitate. Pensiile aviatorilor au fost tăiate în 2010 ca parte a măsurilor de austeritate decise de Guvernul Boc.

Citiți și Victor Ponta, despre pensiile speciale: „Mai am foarte mult până la încheierea mandatului”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri