Președintele Iohannis: Vom organiza summitul „Inițiativa Celor Trei Mări” pe datorie

Data publicării:
klaus iohannis_presidency
Foto: presidency.ro

Klaus Iohannis a avut, vineri, aflat la Sibiu, un nou atac la adresa Guvernului Dăncilă, pe tema bugetului alocat summitului „Inițiativa Celor Trei Mări”, care avea avea loc în perioada 17-18 septembrie, la Bucureşti. Președintele a făcut aceste declarații după ce bugetul Administraţiei Prezidenţiale urmează să fie redus cu 11 milioane de lei la rectificarea bugetară.

„Vom organiza summitul pe datorie. Aici ne duce Guvernul de incompetenți, aici ne descurcăm. Deci summitul se va organiza în bună parte, pur și simplu, pe datorie, a spus Klaus Iohannis, vineri, aflat la Sibiu.

Eu nu pot să anulez un summit, pentru care ne-am luptat toți, și diplomația română și eu, un summit unde s-au făcut invitațiile de anul trecut, la ediția anterioară am convenit cu colegele și colegii președinți să facem acest summit în București. De contramandat nu poate fi vorba, de finanțat din bugetul curent, dacă rămânem fără bani așa cum își dorește PSD, nu putem și atunci organizăm summitul pe datorie”, a adăugat șeful statului.

La summitul „Inițiativa Celor Trei Mări”, care avea avea loc în perioada 17-18 septembrie, la Bucureşti, vor participa şefi de stat şi reprezentanţi ai acestora din 12 ţări din Europa Centrală şi de Est: Austria, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Slovacia, Slovenia, Ungaria și România.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri