PSD îl atacă pe Klaus Iohannis: Preşedintele este deja în campanie electorală

Data actualizării: Data publicării:
intalnire iohannis dancila olguta vasilescu presidency ro4

Social-democraţii îl atacă pe Klaus Iohannis, după ce şeful statului a cerut demisia premierului Viorica Dăncilă. Reprezentanţii PSD susţin că afirmaţiile preşedintelui sunt inacceptabile şi arată că acesta a intrat deja în campanie electorală. Nu au de gând să declanşeze însă procedura de suspendare.

Preşedintele Klaus Iohannis începe să semene cu Traian Băsescu, vizita premierului Dăncilă în Israel a fost un succes, iar şeful statului este invidios pe acest lucru. Acestea au fost poziţiile social-democraţilor după ce preşedintele Iohannis a cerut demisia premierului. De asemenea, ei spun că nu este bine ca această criză să se accentueze.

Carmen Dan, ministrul de Interne: Domnul preşedinte a avut o supărare. Toată lumea a constat lucrul acesta. Ce vreau să vă asigur e că prim-ministrul, dar și guvernul, obiectivul nostru e să punem în aplicare, cu orice risc, programul de guvernare.

Paul Stănescu, vicepremier: Aşa dintr-o dată, dintr-o plimbare cu bicicleta, să ieşi să faci asemenea declaraţii. Este inacceptabil pentru un preşedinte. Cred că este pe o pantă greşită pentru că deja începe să aibă aceeaşi atitudine ca fostul preşedinte.

Gabriel Zetea, preşedinte PSD Maramureş: Preşedintele Iohannis, din păcate, calcă pe urmele domnului Traian Băsescu şi încearcă şi el să devină un preşedinte jucător. Ce era să facă premierul României, Viorica Dăncilă? Să meargă la Cotroceni sa fie certată de către preşedintele Iohannis?

Dumitru Buzatu, preşedinte PSD Vaslui: Domnia sa ar vrea să fie tătucul Guvernului României. Nu se poate.

Cei din PSD spun că atitudinea lui Klaus Iohannis are deja efecte economice şi politice.

Dorel Căprar, preşedinte PSD Arad: Aţi văzut deja cursul euro a luat-o razna. Nu cred că o nouă criză politică pentru România este necesară.

Paul Stănescu, vicepremier: Se întâmplă un lucru grav, preşedintele deja este în campanie electorală şi sigur ce afirmaţii a făcut preşedintele nu poate să facă decât rău în politica externă pe care o are România.

Social-democraţii spun însă că nu se gândesc, în acest moment, la suspendarea preşedintelui.

Paul Stănescu, vicepremier: Nu, nu, nu cred că este cazul în acest moment pentru că România are nevoie de stabilitate. Preşedintele va trebui să dea dovadă de înţelepciune şi noi toţi trebuie să dăm dovadă de înţelepciune când e vorba de interesul poporului român.

Dumitru Buzatu, preşedinte PSD Vaslui: În măsura în care preşedintele va da dovadă că excede mult prerogativelor constituţionale pe care le are, sigur că se poate vorbi şi despre această chestiune.

Premierul Viorica Dăncilă a refuzat să îşi dea demisia după ce preşedintele Iohannis i-a cerut acest lucru.

Klaus Iohannis: Eu retrag încrederea doamnei Dăncilă. În concluzie, doamna Dăncilă nu face faţă poziţiei de prim-ministru al României şi transformă astfel Guvernul într-o vulnerabilitate pentru României. De aceea, solicit public demisia doamnei Dăncilă din funcţia de prim-ministru al României.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri