Rafila: Cred că sindicatele trebuie să colaboreze cu noi şi să sprijine desfăşurarea în continuare, în siguranţă, a actului medical

Data publicării:
alexandru rafila
Alexandru Rafila, ministrul Sănătății. FOTO: INQUAM PHOTOS - George Călin

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, spune că autorităţile sunt „conştiente” de necesitatea realizării unor „corecţii” în ceea ce priveşte drepturile angajaţilor din Sănătate şi face un apel către sindicate „să sprijine desfăşurarea în continuare, în siguranţă, a actului medical”, potrivit News.ro.

„Fac un apel public. Cred că sindicatele trebuie să colaboreze cu noi şi să sprijine desfăşurarea în continuare, în siguranţă, a actului medical, pentru că altfel, dacă se ajunge la încurajarea, de exemplu, unor demisii din serviciile de gardă, şi aşa mai departe, lucrul ăsta se va răsfrânge în primul rând asupra pacienţilor”, a afirmat Alexandru Rafila duminică seară, la postul B1 Tv.

Acesta a precizat că efortul bugetar pentru acordarea unor drepturi salariale angajaţilor din sistemul sanitar este unul semnificativ.

„Suntem conştienţi de necesitatea unor corecţii, ele există, să ştiţi că efortul bugetar nu este mic. Am auzit o chestiune, că aceste drepturi acordate sunt pur şi simplu apă de ploaie. Nu sunt apă de ploaie, înseamnă 65 de milioane de lei lunar pentru angajaţii din sistemul de sănătate, corectează nişte neconcordanţe, sau lucruri care nu erau corecte, în măsura în care pot fi corectate, în limitele bugetului existent şi până la apariţia unei noi legi a salarizării.

Apelul este de continuare a discuţiilor şi responsabilitate în ceea ce priveşte acordarea serviciilor medicale pentru pacienţi”, a adăugat Rafila.

Ministrul Sănătăţii a precizat că, după ce a ajuns la un acord cu Federaţia Sanitas, Ministerul de resort îi aşteaptă la discuţii pe reprezentanţii sindicatului Solidaritatea Sanitară.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri